7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Στ. Πέτσας για τείχος ανοσίας: 5 εκατ. εμβολιασμένοι έως το τέλος Μαΐου μαζί με 1 εκατ. που έχουν νοσήσει

5 εκατ. εμβολιασμένοι έως το τέλος Μαΐου μαζί με 1 εκατ. που έχουν νοσήσει
Φωτογραφία αρχείου

Τείχος ανοσίας με 5 εκατ. εμβολιασμένους έως το τέλος Μαΐου, αλλά και 1 εκατ. ανθρώπους που έχουν νοσήσει και ήδη έχουν ανοσοποιηθεί, διαμορφώνεται στη χώρα σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Αναπτύσσουμε διαρκώς εμβολιαστικά κέντρα με βάση τον αριθμό των εμβολίων που είναι διαθέσιμα. Πολλά από τα εμβόλια που γίνονται προσφέρουν υψηλό ποσοστό προστασίας ακόμα κι από την πρώτη δόση», επισήμανε

«Μετά από τόσους μήνες πάλης με τον αόρατο εχθρό, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει, άρα ο συνδυασμός 5 εκατ. εμβολιασμών μέχρι τέλος Μαΐου και 1 εκατ. ανθρώπων που έχουν νοσήσει μας πλησιάζει σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσοποίησης», υπογράμμισε.

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του υπουργού Εσωτερικών Αντώνης Τρίτσης ως το χρηματοδοτικό εργαλείο για την «επόμενη μέρα» μετά τον κορονοϊό, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, με μόνο την Κρήτη να λαμβάνει εκατοντάδες εκατ. ευρώ.

«Νομίζω θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για τις λεπτομέρειες για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, όμως είμαστε πολύ κοντά και με την άρση των περιορισμών για την είσοδο ταξιδιωτών από άλλες χώρες μετά τις 14 του μηνός, τόνισε ο υπουργός. «Θα δούμε τους όρους που θα πρέπει να υπάρξουν», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Εντωμεταξύ, σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα ραντεβού που κλείστηκαν από σήμερα Σάββατο μέχρι τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.