8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

4η χρονιά ΕΠΙΤΟΠΟΥ στην Άνδρο

4η χρονιά ΕΠΙΤΟΠΟΥ στην Άνδρο

Έφη Χαλυβοπούλου & Tim Ward, ηχητική εγκατάσταση μέσα απο αρδευτικό σωλήνα © EPITOPOU17

To 2017 σηματοδοτεί την αρχή της ανά διετία υλοποίησης του ΕΠΙΤΟΠΟΥ στην Άνδρο.

Το πολιτιστικό δρώμενο που πραγματοποιείται με επιτυχία για τέταρτη χρονιά στην Άνδρο καλεί καλλιτέχνες με ευρύτερη βιωματική εμπειρία του τόπου, μια εμπειρία που εμπνέει, αντανακλά ή ακόμα αποτελεί το ίδιο το έργο τους. Καλλιτέχνες που ζούν και δουλεύουν μεταξύ δύο χωρών, μεταξύ δύο πολιτισμών, καλλιτέχνες που βρίσκονται 'στο μεταξύ '. Το έργο τους θα διευρύνει και θα εμπλουτίσει τη συλλογική καλλιτεχνική τους εμπειρία αλλά και αυτή κάθε κατοίκου ως θεατή-αποδέκτη αλλά και συνεργού της δράσης.

Σε μια εποχή όπου χαράσσονται νέες διαχωριστικές γραμμές, γεωγραφικές και νοηματικές, ο χώρος της Άνδρου δεν προσδιορίζεται μονοδιάστατα σε στενά γεωγραφικά και πολιτισμικά σύνορα, αλλά ως κομμάτι μιας ευρύτερης περιφέρειας της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Γι'' αυτό, φέτος δημιουργοί διαφορετικού κοινωνικού και πολιτιστικού υπόβαθρου συνευρίσκονται στη φύση και μοιράζονται με τους απλούς ανθρώπους μερικές στιγμές ελευθερίας.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Gabriela Albergaria (Πορτογαλία & Αγγλία), Ελεάννα Μπαλέση (Ελλάδα), Χρήστος Κυριτόπουλος-Νίνας (Ελλάδα), Stephanie Saade (Λίβανος & Γαλλία), Marie-Line an Vuuren-Kercret (Γαλλία & Ολλανδία), Έφη Χαλυβοπούλου (Ελλάδα) & Tim Ward (Άγγλία & Ελλάδα), Ευγένιος Χασιώτης (Ελλάδα)

Λίγα λόγια για το εγχείρημα

Το ΕΠΙΤΟΠΟΥ, μέσα από μία σειρά εφήμερων έργων μεγάλης κλίμακας ενταγμένων στη φύση των Λειβαδιών κοντά στη Χώρα της Άνδρου αναδεικνύει το φυσικό και αρχιτεκτονικό πλούτο του νησιου. Ένας περίπατος διάρκειας μίας ώρας κατά μήκος πεζοπορικής διαδρομής στους μπαξέδες των Λειβαδίων, φέρνει τους επισκέπτες κοντά στη σύγχρονη τέχνη. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες φιλοξενούνται και δημιουργούν τα έργα τους στην Άνδρο, σε συνεργασία με τους κατοίκους και σε μια συλλογική προσπάθεια ανάδειξης του εύθραυστου χαρακτήρα της ύλης και της φύσης. Εκδηλώσεις, προβολές, καλλιτεχνικά εργαστηρία και ξεναγήσεις συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Διάρκεια έκθεσης: έως 28 Αυγούστου

Περισσότερες πληροφορίες: www.epitopou.com