7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

35χρονος με δύο θρομβώσεις μετά το εμβόλιο: Ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε

35χρονος με δύο θρομβώσεις μετά το εμβόλιο: Ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε

Τις δύσκολες ώρες που πέρασε αφότου υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με το AstraZeneca, περιέγραψε ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης από την Ιεράπετρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης. 

Πλέον είναι καλά στην υγεία του και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, με την περίπτωση του χαρακτηρίζεται ως σπάνια από τους ειδικούς.

«Είχα εμβολιαστεί με Astrazeneca στις 29 Απριλίου, την Μεγάλη Πέμπτη όπου παρουσίασα τα κλασικά συμπτώματα που παρουσιάζουμε μετά από κάθε εμβολιασμό, τον πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες στις οποίες δεν έδωσα και σημασία. Το αγνόησα. Στη συνέχεια μετά από μια βδομάδα είχα πάλι πονοκεφάλους και λίγο πυρετό το οποίο το άφησα. Μετά είχα ημικρανίες που με δύο χάπια μου πέρασαν ώσπου στις 10 Μαΐου ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε, παρέλυσε. Τότε πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι υπάρχει θρόμβωση», ανέφερε.

Όπως είπε, δεν είχε κάποιο ιστορικό, ούτε αντιμετώπιζε κάποιο θέμα υγείας ή σχετικό οικογενειακό περιστατικό παλαιότερα.

Σύμφωνα με τον Α. Μεταξάκη, τον ενημέρωσαν κατόπιν εργαστηριακών αποτελεσμάτων ότι οφείλεται στο εμβόλιο και ότι υπήρχε περίπτωση να χάσει το πόδι του καθώς όταν μπήκε στο πρώτο χειρουργείο τα λόγια των γιατρών ήταν «ξέχνα το πόδι, μπαίνουμε να σώσουμε την ζωή σου». 

Όμως, μετά εμφανίστηκε μια θρόμβωση στην αριστερή του καρωτίδα η οποία βρέθηκε σε έναν προαιρετικό έλεγχο.

«Δεν είχα κάποιο σύμπτωμα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά ψηλαφίζοντας και μετά κάνοντας έναν υπέρηχο βρέθηκε. «Δεν ξέρω αν συνδέεται με την πρώτη θρόμβωση ή αν δημιουργήθηκε εκείνες τις ημέρες», επισήμανε.

Ν. Τζανάκης: «Σπάνια περίπτωση»

Σπάνια χαρακτήρισε την περίπτωση του 35χρονου ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Βέβαια ο Αλέξανδρος πήγε καλά χάρη στην σωστή αντιμετώπιση των γιατρών της Ιεράπετρας και του Ηρακλείου και έχει σημασία η ταχύτητα ειδικά για το πόδι», σχολίασε.

Όπως είπε, η δεύτερη θρόμβωση πρέπει να συνυπήρχε και ανακαλύφθηκε επειδή οι γιατροί τον παρακολουθούσαν ενδελεχώς μετά σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, ο 35χρονος θα παρακολουθηθεί, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δεύτερη δόση του εμβολίου να γίνει από διαφορετικό εμβόλιο που δεν συνδέεται με θρομβώσεις.

«Περιμένουμε την επιτροπή εμβολιασμού και τους ειδικούς που τον παρακολουθούν», σημείωσε.