ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Γερμανία - Κορονοϊός: 300 θάνατοι, πάνω από 9.500 κρούσματα σε 24 ώρες

300 θάνατοι, πάνω από 9.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9.557 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.492.079, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Άλλοι 300 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 71.804 νεκρούς μέχρι τώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η χαλάρωση των περιορισμών για τις ιδιωτικές συναντήσεις που αποφάσισαν προχτές η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων φοβίζει τους ερευνητές κινητικότητας του Πολυτεχνείου του Βερολίνου ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αυτόν τον τομέα.

«Λόγω αυτών των μέτρων χαλάρωσης αναμένονται πολλές πρόσθετες λοιμώξεις. Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις που βασίζονται, μεταξύ άλλων, σε ανώνυμα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, οι ιδιωτικές συναντήσεις ήταν ήδη ο πιο κρίσιμος τομέας τις τελευταίες εβδομάδες, παράλληλα με τις μολύνσεις εντός των νοικοκυριών. Ας ελπίσουμε ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν να μειώνουν τις επισκέψεις με δική τους πρωτοβουλία ή να προστατεύουν τον εαυτό τους, φορώντας για παράδειγμα μάσκα, κάνοντας γρήγορα διαγνωστικά τεστ, εμβολιαζόμενοι ή συναντώμενοι σε εξωτερικούς χώρους.

Οι δραστηριότητες εκτός σπιτιού είχαν αυξηθεί ξανά από την περασμένη εβδομάδα, όπως προκύπτει από τα δεδομένα κινητικότητας», τόνισε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου του Βερολίνου και επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού συστημάτων κυκλοφορίας και τηλεματικής κυκλοφορίας Κάι Νάγκελ.

Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις της ομάδας επιστημόνων που συνεργάζονται με τον καθηγητή Νάγκελ, η μετάλλαξη B.1.1.7 είναι πολύ πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες μεταλλάξεις, με αποτέλεσμα ακόμη και η διατήρηση των προηγούμενων αυστηρότερων μέτρων να μην είναι αρκετή για την αποτροπή ενός τρίτου κύματος. Γι αυτό και οι ερευνητές χαιρετίζουν την ευρεία χρήση γρήγορων διαγνωστικών τεστ, τα οποία έχουν θετική επίδραση, όπως δείχνουν οι προσομοιώσεις. Προτρέπουν όμως να επιταχυνθεί ο ρυθμός τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ