24ωροι οι έλεγχοι το Πάσχα - Το σχέδιο της Αστυνομίας

24ωροι οι έλεγχοι το Πάσχα - Το σχέδιο της Αστυνομίας

Μπλόκα σε εθνικές οδούς, λιμάνια και αεροδρόμια σε 24ωρη βάση περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν υπάρξουν άσκοπες μετακινήσεις.

Ειδικότερα, κυρίως από την Κυριακή των Βαΐων, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, έλεγχοι στους δρόμους, χρήση drones και ελικοπτέρων ακόμη και μπάρες νερού, αλλά και μη έκδοση ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων σε όσους δεν πιστοποιούν πως μεταβαίνουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας,

Για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων οι αρμόδιες αρχές έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα, όπως για παράδειγμα η χρήση των drones, ελικοπτέρων της ΕΛΑΣ ή και της Πυροσβεστικής, ενώ θα δοθούν στους αστυνομικούς και ειδικά κιάλια νυχτερινής όρασης ώστε να επιβλέπουν την κίνηση και σε ορισμένα σημεία θα τοποθετηθούν και μπάρες νερού για να εμποδίζουν τη διέλευση.

Εντατικοί έλεγχοι στα λιμάνια

Ενδελεχείς ελέγχους, ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποιούν από το πρωί σε όλα τα λιμάνια της χώρας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Η μετακίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας επιτρέπεται για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, αλλά και των μεταφορικών μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία, ενώ επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά.

Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής του δήλωσης που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και το ΜΑΝ, τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από τον οικείο δήμαρχο.

Για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 10 απόπλοι πλοίων, 1 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, από τις 22/03 έως 29/03 στους χώρους αρμοδιότητας του λιμενικού σώματος έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.363 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 150 παραβάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα σε εθνικές, λιμάνια και αεροδρόμια

Β. Κικίλιας: «Ήδη εξετάζουμε ποια μέτρα θα μπορούσαν να αρθούν από Μάιο»