Δύο νέα κρούσματα - Ακύρωση των καρναβαλιών
Κορονοϊός

Δύο νέα κρούσματα - Ακύρωση των καρναβαλιών

Ακόμα δύο άνθρωποι στην Ελλάδα βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε τρία συνολικά, ενημέρωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Θετικό στον ιό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης που διαγνώσθηκε χτες, αλλά και μία γυναίκα από την Αθήνα η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι το παιδί της 38χρονης δεν πήγε στο σχολείο τη Δευτέρα, ωστόσο, όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, στα πλαίσια της επιφυλακής οι αρχές είχαν ενημερώσει ότι το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Μαλακοπής όπου φοιτούσε θα παρέμενε κλειστό για 14 ημέρες.

Η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου εναρμονίζεται με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που προβλέπει έκτακτα μέτρα στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού.

Στο Αττικό η ασθενής στην Αθήνα

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας ΙταλίαςΑπευθύνθηκε στο Metropolitan όπου υπάρχει ειδική ομάδα αντιμετώπισης και ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία. Συγκεκριμένα, δεν επετράπη η είσοδος στο χώρο του νοσοκομείου, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά, αλλά μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί εκτός νοσοκομείου. 

Οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι γιατροί ακολούθησαν το πρωτόκολλο και ενημέρωσαν  ώστε να υπάρξει μεταφορά της στο Αττικό νοσοκομείο για να νοσηλευθεί  σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις στο καρναβάλι

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι για προληπτικούς λόγους ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.