15.871 νέα κρούσματα, 479 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Βρετανία - Κορονοϊός

15.871 νέα κρούσματα, 479 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Βρετανία κατέγραψε κατά το τελευταίο 24ωρο 15.871 νέα κρούσματα της Covid-19 και 479 θανάτους 28 ημέρες έπειτα από θετικό στον κορονοϊό διαγνωστικό τεστ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα στοιχεία του προηγούμενου 24ώρου είχαν δείξει 16.022 νέα κρούσματα και 521 θανάτους.

Υπενθυμίζεται πως οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δώσουν την έγκρισή του για το εμβόλιο για την Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech και Pfizer Inc την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times.

Από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ευρωπαϊκός αρμόδιος φορέας μέσω της επικεφαλής του δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να καταλήξει σε επιστημονική άποψη για τα εμβόλια κατά της Covid-19, που έχουν καταθέσει αίτηση για έγκριση, πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε η διευθύντρια του. «Αν όλα πάνε καλά, έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα έχουμε μία θετική γνωμοδότηση πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια Εμερ Κουκ σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE.

Νωρίτερα σήμερα υπόψιν, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, που επικαλείται τη διοίκηση του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS), τα νοσοκομεία της χώρας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer/BioNTech ως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή. 

«Περιμένουμε την άφιξη του εμβολίου ως τις 7 Δεκεμβρίου και να σχεδιάσουμε να εμβολιάσουμε το προσωπικό μας όλη εκείνη την εβδομάδα», δήλωσε επικεφαλής νοσοκομείου.

Σύμφωνα μάλιστα με το σχέδιο της Ντάουνινγκ Στρητ, αρχικά θα εμβολιαστεί μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και στη συνέχεια οι άνω των 80 και όσοι ζουν σε μονάδες φροντίδας. Μια εξέλιξη που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στις τάξεις των επικεφαλής σε δομές φροντίδας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έπρεπε να έχουν και αυτοί προτεραιότητα.