15.539 κρούσματα, 397 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Βρετανία - Κορονοϊός

15.539 κρούσματα, 397 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 15.539 νέα κρούσματα της COVID-19 και 397 νέους θανάτους ασθενών μέσα σε διάστημα 28 ημερών από το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τους τεστ για κορονοϊό, στοιχεία που και τα δύο σημειώνουν πτώση σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία της προηγούμενης ημέρας.

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού και έχει αγοράσει συγκεκριμένα 40 εκατομμύρια δόσεις του εν λόγω εμβολίου, το οποίο έδειξε 95% αποτελεσματικότητα στις δοκιμές. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, η διοίκηση του NHS έχει επισήμως ζητήσει τη συνδρομή στρατιωτών από το Υπουργείο Άμυνας και το εμπλεκόμενο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων έχει λάβει εντολή να μεταμορφώσει περίπου δέκα εγκαταστάσεις ανά τη χώρα σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το νοσοκομείο εκστρατείας που έχει στηθεί στον εκθεσιακό χώρο ExCel στο ανατολικό Λονδίνο, το ιπποδρόμιο στο Έπσομ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας και το γήπεδο ποδοσφαίρου της Μπρίστολ Σίτυ στην ομώνυμη πόλη της δυτικής Αγγλίας.

Αναφερόμενη στον κυβερνητικό σχεδιασμό η εφημερίδα γράφει πως κάθε μεγάλη πόλη θα έχει ένα κέντρο μαζικού εμβολιασμού, ενώ θα οριστούν ακόμα χίλιες μικρότερες εγκαταστάσεις για τη χορήγηση των εμβολίων.