14 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα - 45 συνολικά

14 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα - 45 συνολικά

Στα 45 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει 14 νέα κρούσματα σήμερα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 11 νέα περιστατικά από τον έλεγχο των επιβατών του λεωφορείου των εκδρομέων και 3 επαφές τους, με ήπια ή ελάχιστη συμπτωματολογία.

Πρόκειται για αναμενόμενη διασπορά της νόσου, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος αναφέρθηκε στην περίπτωση του 66χρονου που διασωληνώθηκε και είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ όπως σημείωσε η υγεία των υπόλοιπων είναι σε σταθερή κατάσταση.

«Στόχος μας η μείωση και πρόληψη της διασποράς που θα μειώσει τη μείωση και ένταση των περιπτώσεων», τόνισε.

Στα μέτρα πρόληψης που ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, τα οποία ελήφθησαν μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και με βάση τους αριθμούς κρουσμάτων, παρατείνονται τα μέτρα για τους τρεις πληττόμενους νομούς (Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου) άλλες τρεις εβδομάδες.

Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές προς τους παραπάνω νομούς, ενώ οι αθλητικές ομάδες από τους νομούς αυτούς που παίζουν εκτός έδρας θα αγωνίζονται κεκλεισμένων των θυρών.

Επίσης, παρατείνονται μέχρι νεοτέρας τα μέτρα για τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό.

Τέλος, ο Σ. Τσιόδρας έκανε έκκληση να στηρίξουν όλοι την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται από την επιστημονική κοινότητα, τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας, να στηρίξουν οι πολίτες το σύστημα υγείας το οποίο αντιμετωπίζει μια παγκόσμια κρίση.

Διαβάστε ακόμα:

- Κορονοϊός: Ένας πανδημικός ιός που αλλάζει τον παγκόσμιο χάρτη - Ανησυχία για έξαρση στην Ελλάδα