1.807 κρούσματα, 64 θάνατοι σε 24 ώρες
Χιλή - Κορονοϊός

1.807 κρούσματα, 64 θάνατοι σε 24 ώρες

Δέκα περιφέρειες της Χιλής καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ενώ έξι αναφέρουν μείωση τους, ενημέρωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία για την τάση, με βάση που προβλέπεται ότι τα κρούσματα τον Ιανουάριο θα κυμαίνεται μεταξύ των τριών και των εννέα χιλιάδων σε ημερήσια βάση.

Η κατάσταση «μας ανησυχεί βαθιά, γι’ αυτό λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα στη μητροπολιτική περιφέρεια και σε συγκεκριμένες περιοχές σε εθνικό επίπεδο», είπε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες 24 ώρες στη Χιλή επιβεβαιώθηκαν 1.807 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 64 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έφθασε έτσι τους 15.846 νεκρούς επί συνόλου 569.781 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Κατά το υπουργείο Υγείας, 651 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), από τους οποίους οι 472 είναι διασωληνωμένοι και 61 σε κρίσιμη κατάσταση. Το επίπεδο πληρότητας των ΜΕΘ βρίσκεται επί του παρόντος στο 35%, αλλά αξιωματούχοι προειδοποιούν πως μπορεί να αυξηθεί ταχύτατα στη διάρκεια του δεύτερου κύματος.