1.415 κρούσματα και 6 θάνατοι σε 24 ώρες
Γερμανία - Kορονοϊός

1.415 κρούσματα και 6 θάνατοι σε 24 ώρες

Ακόμη έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.415 κρούσματα  από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Συγκεκριμένα ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έφθασε έτσι τους 9.231 νεκρούς επί συνόλου 222.828 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στα λοιμώδη νοσήματα.

 Να σημειωθεί πως τις προάλλες αποτελέσματα μιας μελέτης σε μια πόλη που ήταν μια από τις πρώτες εστίες του νέου κορονοϊού στη Γερμανία δείχνουν ότι το 7,7% των κατοίκων έχει αντισώματα της Covid-19, όπως  είχε αναφέρει  το RKI.

Οι ερευνητές εξέτασαν 2.203 κατοίκους της πόλης Κούπφερτσελ, στη νότια Γερμανία, όπου στις αρχές Μαρτίου υπήρξε ένα ξέσπασμα της επιδημίας, μετά από ένα κοντσέρτο σε εκκλησία. Οι εξετάσεις έγιναν στο διάστημα 20 Μαΐου-9 Ιουνίου.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι μολύνσεις στην πόλη ήταν σχεδόν τετραπλάσιες απ’ όσες είχαν καταγραφεί, είπε η επικεφαλής της έρευνας, Κλαούντια Σάντος-Χένεφερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με το RKI, μόλις το 17% των ανθρώπων αυτών δεν παρουσίασε κανένα απολύτως σύμπτωμα της ασθένειας.