'Ένταση έξω από σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

'Ένταση έξω από σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε σήμερα αργά το απόγευμα στην πόλη της Δράμας, με τους συμμετέχοντες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των βουλευτών που θα ψηφίσουν τη συμφωνία.

Η πορεία των διαδηλωτών ωστόσο, δεν κινήθηκε μέσα από τους συνήθεις δρόμους στο κέντρο της πόλης καθώς διένυσαν απόσταση 800 μέτρων περίπου με κατεύθυνση το σπίτι του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη.

Οι διαδηλωτές σταμάτησαν τελικά λίγα μέτρα μακριά από την οικία του βουλευτή, παρουσία αστυνομικής δύναμης, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Η πορεία λίγη ώρα μετά διαλύθηκε στο κέντρο της πόλης, αφού νωρίτερα είχε περάσει μπροστά και από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο κέντρο της Δράμας.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα και στην Κατερίνη όταν περίπου 800 με 1000 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας (μαθητές Λυκείου) απέκλεισαν την οικία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέτυς Σκούφα, και φώναζαν συνθήματα για την Μακεδονία.

Σύμφωνα με το kappa-news.gr, στο σημείο βρέθηκαν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ένταση ενώ ακούγονται μόνο συνθήματα.

"Τίποτα δεν μας φοβίζει, τίποτα δεν φοβίζει τη Δημοκρατία", τόνισε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Πιερίας) Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το αποψινό σκηνικό έντασης από ομάδα ατόμων έξω από το σπίτι της, στην Κατερίνη.

"Τριάντα ακροδεξιοί τραμπούκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια έξω και από το δικό μου σπίτι και από τα σπίτια των άλλων δύο βουλευτών (Αστέριος Καστόρης και Χαρίλαος Τζαμακλής)", σημείωσε η κ. Σκούφα και πρόσθεσε: "Μαζεύτηκαν διότι υπήρχε προσκλητήριο με συγκεκριμένη αφίσα, η οποία καλούσε για κατάληψη στα σπίτια των βουλευτών".

Η κ. Σκούφα υπογράμμισε ότι "αυτό είναι ποινικά κολάσιμο, πρόκειται για παρενόχληση της οικιακής ειρήνης και θα προχωρήσουμε στα αμέσως επόμενα αναγκαία στάδια".

Σημείωσε, δε, ότι "το ευτυχές γεγονός είναι ότι από το σύνολο της κοινωνίας είναι (τα άτομα αυτά) καταδικαστέα. Τους γνωρίζουν όλοι για τις ακραίες απόψεις τους και είναι απομονωμένα από την κοινωνία άτομα".

Φωτογραφίες: Kappa-news