Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 18:31

-A +A

 Ντ. Τραμπ: Η σύνοδος G7 θα μπορούσε να διεξαχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 18:31
 Ντ. Τραμπ: Η σύνοδος G7 θα μπορούσε να διεξαχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ
-A +A

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σήμερα ότι ενδέχεται να οργανώσει τη σύνοδο της G7, τον Ιούνιο στο Καμπ Ντέιβιντ, και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως είχε αποφασιστεί λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αναφέρει το Reuters

«Τώρα που η χώρα μας ξεκίνησε την "επιστροφή της προς το μεγαλείο", σκέφτομαι να αναπρογραμματίσω τη G7, την ίδια ημερομηνία ή λίγο μετά, στο Καμπ Ντέιβιντ, ένα θρυλικό μέρος», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος.

«Τα υπόλοιπα μέλη (της G7) ξεκινούν επίσης την επιστροφή τους. Θα ήταν ένα φανταστικό σύμβολο για όλον τον κόσμο. Ομαλοποίηση!», συμπλήρωσε.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει στα μέσα Μαρτίου ότι δεν θα οργανώσει, λόγω της πανδημίας, τη σύνοδο αυτή παρουσία των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων και θα προτιμούσε να διεξαχθεί υπό μια μορφή, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ωστόσο, σε ένα tweet, ο Τραμπ είπε ότι η διεξαγωγή εκ του συγγενής της συνόδου κορυφής θα ήταν συμβολική των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών που επιδιώκουν να επιστρέψουν στο φυσιολογικό, κάτι που ο πρόεδρος προέτρεψε να συμβεί γρήγορα παρά τις ανησυχίες των εμπειρογνωμόνων της δημόσιας υγείας.

Η πανδημία έχει πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 90.000 θανάτους.

AP Photo/Evan Vucci

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα