Υποτονικό το κλίμα στη Wall μετά το Πάσχα

Υποτονικό το κλίμα στη Wall μετά το Πάσχα

Μικτές οι τάσεις για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών, σε μια μέρα που το κλίμα μοιάζει υποτονικό λόγω της αργίας των χρηματιστηρίων της Ευρώπης και μερικών της Ασίας.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδα, διακόπηκε το κερδοφόρο σερί των πέντε εβδομάδων. Σήμερα μια σειρά μακροοικονομικών μεγεθών που δημοσιεύτηκαν σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναλυτών και επενδυτών ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 34 μονάδες (0,20%) κινούμενος στις 17.550 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 2 μονάδων (0,24%) βρίσκεται στις 4.776 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 2 μονάδες (0,007%) και κινείται στις 2.037 μονάδες.

Ήπια άνοδο κατέγραψαν το Φεβρουάριο οι καταναλωτικές δαπάνες, ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε, γεγονός που δείχνει πως η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια φέτος. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,1% το Φεβρουάριο, καθώς οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να αποταμιεύσουν κάποια χρήματα.

Παράλληλα, ο δείκτης που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια κατέγραψε άνοδο 0,1% τον Φεβρουάριο, μετά από μια αύξηση 0,3% τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, ο δομικός δείκτης PCE διατήρησε την ίδια αύξηση (1,7%).

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Avon Products Inc. κερδίζει 6,31% μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με ακτιβιστές επενδυτές που θα διευκολύνει την παραγωγή των προϊόντων της.

Την ίδια ώρα η μετοχή της Time Warner Inc. κερδίζει 2,19% μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της ταινίας Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν που «έσπασε» ταμεία.

Η μετοχή της Ensco PLC κερδίζει 1,32% μετά την υποβάθμιση του status της μετοχής της σε «negative» από «neutral» από την Susquehanna.