Διευρύνονται οι απώλειες στη Λεωφόρο Αθηνών

Διευρύνονται οι απώλειες στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Απώλειες 1,03% καταγράφει αυτήν την ώρα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 613,59 μονάδες.

Στην σημερινή συνεδρίαση παρατηρείται χαμηλό ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών, κυρίως λόγω της αργίας του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου μέσω του οποίου δραστηριοποιούνται αρκετοί θεσμικοί επενδυτές.

Από εδώ και πέρα πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών θα μονοπωλήσει κυρίως το πολιτικό κομμάτι, αφού από τις αρχές του νέου έτους θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή σειρά νομοσχεδίων με πιο «καυτό» αυτό του ασφαλιστικού. Για ακόμη μία φορά η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παραμένει έρμαια των πολιτικών εξελίξεων

Τόσο στην σημερινή συνεδρίαση όσο και στις επόμενες συνεδριάσεις έως και την αργία της Πρωτοχρονιάς, το ενδιαφέρον εστιάζεται στον γενικό δείκτη και ειδικότερα στην συνέχιση ή όχι του ανοδικού του σήματος, σε μια προσπάθεια να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα με πρώτο αυτό των 648,52 μονάδων, που αποτελεί το επόμενο επίπεδο αντίστασης - με τον γενικό δείκτη πάντως στην συνεδρίαση της Τετάρτης να κλείνει ελάχιστα πάνω από το πτωτικό κανάλι που έχει δημιουργηθεί από τον Μάρτιο (σε εβδομαδιαία βάση).

Να τονίσουμε πως στο ωριαίο γράφημα ο ΚΜΟ των 5 ημερών διέσπασε καθοδικά αυτόν των 10 ημερών και στις επόμενες συνεδριάσεις αναμένεται, εάν συνεχιστεί η πτώση, να αποτυπωθεί και στο ημερήσιο διάγραμμα, ακυρώνοντας ουσιαστικά το ανοδικό σήμα.

Και σήμερα παρουσιάζονται ισχυρές πιέσεις  στην μετοχή της ΔΕΗ, που στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι εμφανής η πίεση που δέχεται, με το σημαντικότερο πλέον επίπεδο στήριξης να βρίσκεται στα €2,6724 (επίπεδα Ιουλίου του 2012). Αυτήν την ώρα η μετοχή καταγράφει απώλειες 3,14% στα €3,70.

Οι πιέσεις συνεχίζονται και σήμερα στην μετοχή της ΜΟΗ, που βρίσκεται ήδη σε πτωτικό κανάλι με το επίπεδο στήριξης να βρίσκεται στα €9,2817. Η μετοχή βρίσκεται στα €9,70 με απώλειες 1,02%.

Διατηρεί το επίπεδο των €1,10 η μετοχή της ΙΝΛΟΤ  σχετικά με την αντιστροφή της πτωτικής κίνησης, έπειτα και από το χαμηλό των €1,04 της συνεδρίασης της Παρασκευής, το οποίο αποτελεί ισχυρό σημείο στήριξης. Πάντως στο μέσον της συνεδρίασης η μετοχή παραμένει αμετάβλητη.

Πιέσεις 2,35% δέχεται η μετοχή της ΑΛΦΑ στα €2,49.

Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ανοδικά κινούνται οι μετοχές της ΜΠΕΛΑ 2,22% στα €9,20 και της ΤΕΝΕΡΓ σε ποσοστό 1,26% στα €2,41.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €16,81 εκατομμύρια, εμφανώς χαμηλός για το μέσον σχεδόν της συνεδρίασης.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει πράξη, 33 κινούνται ανοδικά, 51 πτωτικά και 9 παραμένουν αμετάβλητες.