Υποχωρεί η στερλίνα μετά την εκτίμηση της BoE για μείωση των επιτοκίων

Υποχωρεί η στερλίνα μετά την εκτίμηση της BoE για μείωση των επιτοκίων

Κάτω από το $1,23 πέφτει η στερλίνα έναντι του δολαρίου, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσαν ότι η επόμενη κίνηση της θα μπορούσε να είναι μία μείωση επιτοκίων.

Μιλώντας σε τοπικές επιχειρήσεις, ο αρμόδιος για τη χάραξη πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, Michael Saunders σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να εξετάσει μία μείωση επιτοκίων, εάν συνεχεσιτεί η αβεβαιότητα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. «Σε ένα τέτοιο σενάριο πιθανότατα θα είναι κατάλληλη η διατήρηση της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής και ίσως και της περαιτέρω χαλάρωσης», είπε ο Saunders.

Η βρετανική λίρα υποχώρησε ο,4% έναντι του δολαρίου, στα 1,228 δολάρια.

Η στερλίνα μειώθηκε περισσότερο από 3% από την αρχή του έτους και μειώθηκε περισσότερο από 1% από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιούνιο του 2016.

Το ευρώ σχεδόν αμετάβλητο αλλάζει χέρια στο $1,0920, το δολάριο έναντι του γεν σταθερό, στα 107,81 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,16%, στα 99,29.

Υπενθυμίζεται, πως την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας έκανε γνωστό πως διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο 0,75%, εξαιτίας της εντεινόμενης ανησυχίας λόγω του Brexit αλλά και της διεθνούς πολιτικο-οικονομικής κατάστασης.

Ο Μπ. Τζόνσον είχε δεσμευθεί για το Brexit, έως 31 Οκτωβρίου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα φύγει χωρίς συμφωνία.

Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θεωρείται από πολλούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του βρετανικού κοινοβουλίου ως ένα σενάριο που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος. Brexit χωρίς συμφωνία θα σήμαινε μια απότομη αποχώρηση χωρίς μεταβατική περίοδο που δεν θα επέτρεπε στις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες εκτός ΕΕ.