Υπαναχώρηση στη Wall μετά το τριήμερο σερί κερδών

Υπαναχώρηση στη Wall μετά το τριήμερο σερί κερδών

Με απώλειες που κλιμακώθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, δίνοντας τέλος στο τριήμερο σερί κερδών το οποίο είχε σταθεροποιήσει την αμερικανική αγορά έπειτα από το sell-off της περασμένης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε ξανά κάτω από τις 26.000 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,66% με το καμπανάκι της λήξης να τον βρίσκει στις 25.962 μονάδες. Παρόμοια πορεία ακολούθησαν και οι άλλοι δύο δείκτες, με τον S&P 500 να χάνει 0,79% και να κλείνει στις 2.900 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που έκλεισε στις 7.948 μονάδες με πτώση 0,68%.

Η πιέσεις πάντως μετριάστηκαν σε ένα βαθμό από την πορεία της μετοχής της Home Depot, η οποία ενισχύθηκε κατά 4,4% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη της, που ανήλθαν στα 3,17 δολ. ανά μετοχή κατά το β'' τρίμηνο. Για το σύνολο του έτους ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεών της κατά 2,3%, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 2,8%.

Αντίθετα, απώλειες άνω του 1% εμφάνισαν οι μετοχές των τραπεζών Citigroup, Bank of America και JP Morgan Chase, μετά τη νέα υποχώρηση του 10ετους αμερικανικού τίτλου κατά 5 μονάδες βάσης ή 0,05% στο 1,545%.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκήθηκαν ωστόσο από τις μετοχές του ευαίσθητου σε θέματα εμπορίου τομέα της τεχνολογίας, με τις μετοχές των κατασκευαστών μικροτσίπ Micron Technology και Advanced Micro Devices να χάνουν 1,7% και 2,4% αντίστοιχα, ενώ ακόμα μεγαλύτερες απώλειες 3,4% κατέγραψε η μετοχή του Netflix.

Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας πάντως, ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος ανακοίνωσε ότι παραχωρείται επιπλέον διάστημα 90 ημερών στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Huawei, κατά το οποίο θα συνεχίσει να κάνει συναλλαγές με αμερικανικές επιχειρήσεις.

Τέλος, σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος Τραμπ εξαπέλυσε ακόμα μία επίθεση στην ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, γράφοντας στο twitter ότι πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά της κατά τουλάχιστον 100 μονάδες βάση (δηλαδή 1%), τα οποία μετά την πρόσφατη μείωση στην οποία προέβη τον Ιούλιο κυμαίνονται στο 2-2,25%.

Νωρίτερα σήμερα, σε αρνητικό έδαφος είχαν κινηθεί και οι ευρωπαϊκές αγορές με την κυβερνητική κρίση στην Ιταλία να προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές.