Ξεπέρασε το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων με το Bitcoin να οδεύει στα 40.000 δολάρια

Ξεπέρασε το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων με το Bitcoin να οδεύει στα 40.000 δολάρια

Η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, με τη ναυαρχίδα τους το Bitcoin να σημειώνει νέα ιστορικά υψηλά πλησιάζοντας τα 40.000 δολάρια.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin είδε την τιμή του να σκαρφαλώνει στο νέο ρεκόρ των 39.540 δολαρίων σύμφωνα με το coindesk, έχοντας σημειώσει άνοδο σχεδόν 12% το τελευταίο 24ωρο, ενώ η κεφαλαιοποίησή του έχει ξεπεράσει το 729 δισ. δολάρια.

Στα υπόλοιπα μεγάλα κρυπτονομίσματα, το Ethereum έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 144 δισ. δολαρίων και ενισχύεται σήμερα κατά 7,5%, το Stellar με 35 δισ. σημειώνει άνοδο 3,8%, ενώ ακόμα και το Ripple που είδε την αξία του να εξαϋλώνεται διατηρεί κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από 35 δισ. και πραγματοποιεί σήμερα ξέφρενο ράλι 45%.

Βασικός καταλύτης για την ισχυρή ανοδική κίνηση του Bitcoin, το οποίο έχει αναδειχθεί ήδη σε πρωταθλητή αποδόσεων στις αγορές φέτος, είναι η ζήτηση που εκδηλώνεται κυρίως από funds και εταιρείες, σε σύγκριση με την ιδιαίτερα περιορισμένη προσφορά από τους κατόχους κρυπτονομισμάτων.

Η κατάρρευση του Ripple δίνει επιπλέον ώθηση στην εισροή νέων κεφαλαίων στο Bitcoin, ενώ η τελευταία έκθεση της JP Morgan δεν αποκλείει άνοδο της τιμής του κρυπτονομίσματος έως και στα 146.000 δολάρια μακροπρόθεσμα, στο πλαίσιο της άποψης πολλών επενδυτών και αναλυτών ότι ενδέχεται να λειτουργήσει ολοένα και περισσότερο ως «αντικαταστάτης» του παραδοσιακού χρυσού.