Ξεκίνησε το ξεσκαρτάρισμα στο ΧΑ - Διαγραφή πέντε μετοχών

Ξεκίνησε το ξεσκαρτάρισμα στο ΧΑ - Διαγραφή πέντε μετοχών

Ξεκίνησε το ξεσκαρτάρισμα και η αποσυμφόρηση του ελληνικού χρηματιστηρίου από μετοχές που βρίσκονται επί χρόνια εκτός διαπραγμάτευσης, καθώς η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χ.Α. αποφάσισε την οριστική διαγραφή πέντε μετοχών που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

Πιο αναλυτικά, η Επιτροπή αποφάσισε τη διαγραφή των Μπάμπης Βωβός, Τηλέτυπος, Alpha Γκρίσιν, Πήγασος Εκδοτική και Υιοί Χατζηκρανιώτη, αφού εξέτασε τις διατάξεις του Κανονισμού του Χ.Α. περί διαγραφής. Ως ημερομηνία αφαίρεσης όλων των μετοχών των προαναφερόμενων εταιρειών από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ορίστηκε η Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

Θυμίζουμε πως οι συγκεκριμένες μετοχές βρίσκονται επί πολλά χρόνια εκτός διαπραγμάτευσης και όχι απλά δεν έχουν πιθανότητες να επανέλθουν στο ταμπλό, αλλά πλέον – οι περισσότερες εξ αυτών – δεν υπάρχουν ούτε ως επιχειρηματικές οντότητες, τουλάχιστον συγκριτικά με το παρελθόν.

Σε πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Βασιλική Λαζαράκου είχε γνωστοποιήσει πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για εταιρείες που βρίσκονται επί μακρόν σε αναστολή, ώστε να αποσυμφορηθεί το ταμπλό και να «καθαρίσει» από τέτοιες περιπτώσεις. Άλλωστε, όπως είπε είχε χαρακτηριστικά τονίζει η αντιπρόεδρος της Ε.Κ. κα Νατάσα Στάμου, «η αναστολή διαπραγμάτευσης είναι ένα προσωρινό μέτρο που δεν μπορεί συνεχίζεται επ’ άπειρον».