Ξανακέρδισε τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones με νέο ράλι

Ξανακέρδισε τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones με νέο ράλι

Ισχυρά κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψαν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς διατηρείται η αισιοδοξία των επενδυτών με φόντο την επανεκκίνηση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ολοκλήρωσε τη στις 25.548 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,21% ή 553,95 μονάδες, έχοντας κερδίσει περισσότερες από 1.000 μονάδες στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις. Παράλληλα, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 3.036 μονάδες με κέρδη 1,48%, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κατέγραψε άνοδο 0,77% στις 9.412 μονάδες.

Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κυριάρχησαν οι μετοχές των τραπεζών με την Citigroup να πραγματοποιεί ράλι 8,5%, την JPMorgan Chase να κερδίζει 5,8% και την SPDR S&P Bank ETF στο +7%.

Αντίθετα, σχετικές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των επιχειρήσεων που είχαν επωφεληθεί κατά το lockdown, με την Zoom Video να χάνει 1,2%, την Shopify να υποχωρεί κατά 2,3% την Amazon κατά 0.6% και την Teladoc Health κατά 1,1%.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το διάγραμμα με την πορεία του διευρυμένου δείκτη με τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του S&P 500, ο οποίος πλέον έχει ενισχυθεί άνω του 38% από το χαμηλό που είχε πιάσει στις 23 Μαρτίου:

Η αισιοδοξία των επενδυτών εδράζεται ως επί το πλείστον στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας αλλά και των ΗΠΑ, ενώ θετικά αξιολογούνται από την αγορά και οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης των οικονομιών από τις κυβερνήσεις και τις Κεντρικές Τράπεζες, σε μία προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα που είχε δημιουργήσει το παρατεταμένο lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας.