Ξανά σε υψηλό εξαετίας ο χρυσός

Ξανά σε υψηλό εξαετίας ο χρυσός

Στο υψηλότερο σημείο της από το 2013 έκλεισε η τιμή του χρυσού, καθώς οι κλυδωνισμοί των χρηματαγορών με φόντο τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, έστρεψαν τους επενδυτές ξανά προς το ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 14,60 δολάρια ή 1% και έκλεισε στα 1.551,80 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, σημαντική επίδοση κατέγραψε και το ασήμι, με το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου να ενισχύεται κατά 2,9% ή 51,2 σεντς στα 18,153 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ο βασικός λόγο που οδήγησε του επενδυτές προς τα πολύτιμα μέταλλα ήταν η περαιτέρω υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων, με το δεκαετές ομόλογο να χάνει 6,8 μονάδες βάσης και να υποχωρεί στο 1.481%.

Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου δεν υπήρξε κάποια νέα κλιμάκωση, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της συνόδου των G7 ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα. Η απουσία ωστόσο κάποιας θετικής εξέλιξης δεν βοηθά να ξεπεραστούν οι ανησυχίες των επενδυτών.