8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Wall Street: Το ράλι δεν ήταν αρκετό να «σώσει» τον Ιανουάριο

Wall Street: Το ράλι δεν ήταν αρκετό να «σώσει» τον Ιανουάριο

Παρά το γεγονός ότι στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν ράλι με σημαντικά κέρδη, αυτό δεν ήταν ικανό να αλλάξει το αρνητικό πρόσημο για τον Ιανουάριο στη χειρότερη μηνιαία επίδοσή τους από τον Μάρτιο του 2020.

Έτσι για τον Ιανουάριο, οι απώλειες του S&P 500 έφτασαν το 5,2% που είναι οι μεγαλύτερες από τον Μάρτιο του 2020, την αρχή της πανδημίας, που είχαν φτάσει το 12,5%.

Αντιστοίχως οι απώλειες του Nasdaq άγγιξαν το 8,9% που αποτελούν επίσης τη χειρότερη επίδοση επίσης από τον Μάρτιο. Οι μηνιαίες απώλειες του Dow Jones έφτασαν το 3,3%.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,17% ή 406 μονάδες κλείνοντας στις 35.151 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 469 μονάδες ή 3,41% στις 14.239 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 1,89% ή 83 μονάδες και έκλεισε τις συναλλαγές στις 4.515 μονάδες.

Ο Ιανουάριος υπήρξε ένας μήνας που χαρακτηρίστηκε από ισχυρή μεταβλητότητα με τη Fed να είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσής της να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και αύξησης των επιτοκίων.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, το γεγονός αυτό προκάλεσε ένα ισχυρό sell-off των πιο ριψοκίνδυνων περιουσιακών τους στοιχείων και ιδιαίτερα από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Και αυτή την εβδομάδα επενδυτές και αναλυτές αναμένουν να αξιολογήσουν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων κολοσσών όπως η Alphabet, η Amazon και η Meta (η facebook), που ως γνωστόν, είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.