Wall Street: Τέλος στο 4μερο σερί κερδών για τον S&P 500

Wall Street: Τέλος στο 4μερο σερί κερδών για τον S&P 500

Τέλος στο 4μερο σερί κερδών έβαλε ο S&P 500, καθώς η Wall Street διέγραψε στη σημερινή συνεδρίαση ένα μέρος των κερδών που είχε συγκεντρώσει τις πρώτες μέρες του Ιουνίου κυρίως λόγω των απογοητευτικών στοιχείων που δημοσιεύτηκαν για τις νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας από τα τέλη Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε οριακά κέρδη και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 26.281 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,34% στις 3.112 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε 0,69% στις 9.615 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έπιασε ιστορικό υψηλό.

Οι μετοχές μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας «βάρυναν» το δείκτη: Η Facebook και η Netflix υποχώρησαν πάνω από 1,6%. Η Amazon έκλεισε 0,7% ενώ η Alphabet και η Apple έχασαν πάνω από 0,8% έκαστη. 

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα την Πέμπτη, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ παρουσίασε τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στην χώρα, σύμφωνα με τα οποία, κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου, συνολικά 2,877 εκατ. Αμερικανοί κατέθεσαν αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, αριθμός που αποτελεί την χαμηλότερη εβδομαδιαία αύξηση από τα τέλη Μαρτίου, όταν και άρχισαν να γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Παράλληλα, θετικά αποτιμώνται και τα στοιχεία σχετικά με την αγορά εργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, οι οποίες κατήργησαν 2,7 εκατ. θέσεις εργασίας τον Μάιο λόγω της πανδημίας, αριθμό που ναι μεν είναι μεγάλος, αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ κατώτερος από τον αντίστοιχο του Απριλίου, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της εταιρίας υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις ADP, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.