Μικτά πρόσημα στην Wall Street - Απώλειες για τον τεχνολογικό κλάδο

Μικτά πρόσημα στην Wall Street - Απώλειες για τον τεχνολογικό κλάδο

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αισιοδοξία από την επανεκκίνηση της οικονομίας των ΗΠΑ κερδίζει συνεχώς έδαφος μεταξύ των επενδυτών. Ωστόσο η άρση των περιοριστικών μέτρων προκαλεί σημαντικές απώλειες για τους τεχνολογικούς κολοσσούς που είχαν ωφεληθεί σημαντικά κατά την περίοδο του lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 289 μονάδες ή 1,16% και διαμορφώνεται εκ νέου πάνω από τις 25.000 μονάδες και συγκεκριμένα στις 25.284 μονάδες, με ώθηση από τον τραπεζικό τομέα αλλά και από τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών.

Κέρδη 0,65% σημειώνει και ο δείκτης S&P 500, που διαμορφώνεται στις 3.011 μονάδες, μετά την αποτυχημένη απόπειρα της Τρίτης να σπάσει το φράγμα των 3.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου.

Τέλος, οριακές απώλειες 0,04% σημειώνει ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διαμορφώνεται στις 9.338 μονάδες, καθώς πτώση καταγράφουν οι μετοχές όσων εταιρειών ωφελήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown.

Στο ταμπλό, κέρδη 10% σημειώνει η μετοχή της United Airlines, ενώ ο ταξιδιωτικός κολοσσός Carnival καταγράφει άλμα 9,1%. Σημαντικά κέρδη και για την μετοχή της JP Morgan που ενισχύεται κατά 6%, ενώ άνοδο 7,3% σημειώνει και η μετοχή της Citigroup.

Από την άλλη, απώλειες 4% καταγράφει η μετοχή της Zoom Videο, ενώ η Netflix χάνει 1,2%. Πτώση καταγράφουν και οι μετοχές των Facebook, Apple, Amazon και Alphabet.

Η αισιοδοξία των επενδυτών εδράζεται ως επί το πλείστον στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας αλλά και των ΗΠΑ, ενώ θετικά αξιολογούνται από την αγορά και οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης των οικονομιών από τις κυβερνήσεις και τις Κεντρικές Τράπεζες, σε μία προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα που είχε δημιουργήσει το παρατεταμένο lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας.