Wall Street: Συνεχίστηκε το πτωτικό σερί λόγω ανησυχιών για το εμπόριο

Wall Street: Συνεχίστηκε το πτωτικό σερί λόγω ανησυχιών για το εμπόριο

Με πτώση έκλεισε η συνεδρίαση των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών στην Wall Street καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί, εν αναμονή των εξελίξεων στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας - ΗΠΑ. Τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών για Dow Jones και S&P 500 μετά το ανοδικό μπαράζ του προηγούμενου διαστήματος.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,20%, κλείνοντας στις 27.765,75 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,34%, στις 3.104,10 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq που σημείωσε απώλειες 0,24%, κλείνοντας στις 8.506,21 μονάδες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Dow Jones σημείωσε το μακρύτερο πτωτικό σερί του από τον Αύγουστο, ενώ ο S&P 500 από τον Σεπτέμβριο.

Νωρίτερα, ο Liu He αντιπρόεδρος της Κίνας κι επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις εμφανίστηκε «αισιόδοξος» αναφορικά με την εξέλιξη των συνομιλιών, εκφράζοντας την πεποίθησή του για την επίτευξης μίας κατ'' αρχήν συμφωνίας για το εμπόριο, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους Αμερικανούς αξιωματούχους στο Πεκίνο ώστε να συνεχιστούν εκεί οι συζητήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ταυτόχρονα, δημοσίευμα του Bloomberg εμφανίζει τον αντιπρόεδρο Liu He να δηλώνει «μπερδεμένος» αναφορικά με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ .

Μιλώντας σχετικά με το μέλλον των διαπραγματεύσεων, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων και Διαμετακομιστών Randy Frederick σημείωσε πως «Κίνα και ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τι θέλουν σε μία πιθανή εμπορική συμφωνία», συμπληρώνοντας πως «κάθε μέρα προκύπτουν και διαφορετικά θέματα. Τη μία είναι κοντά σε συμφωνία, την επομένη το ενδεχόμενο λύσης απομακρύνεται».