Wall Street: Συνέχεια του ανοδικού σερί - Νέα ρεκόρ για Dow Jones, S&P 500

Wall Street: Συνέχεια του ανοδικού σερί - Νέα ρεκόρ για Dow Jones, S&P 500

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι κυριότεροι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τους επενδυτές να προτιμούν ωστόσο κινήσεις χαμηλού ρίσκου, επιλέγοντας να κατοχυρώσουν τα σημαντικά κέρδη των προηγούμενων ανοδικών συνεδριάσεων, που χάρισαν νέα ιστορικά υψηλά και στους τρεις σημαντικότερους δείκτες της Wall Street.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε οριακά κέρδη 0,08% και διαμορφώθηκε στις 28.613,72 μονάδες, γεγονός που συνιστά ακόμη ένα ιστορικό υψηλό για τον βιομηχανικό δείκτη μέσα στο 2019.

Αμετάβλητος στα επίπεδα ρεκόρ των 3.240 μονάδων παρέμεινε την Παρασκευή ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος -μετά την επίτευξη συνεχόμενων ιστορικών υψηλών εντός της εβδομάδας- δεν σημείωσε μεγάλες διακυμάνσεις κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής

Τέλος, απώλειες της τάξης του 0,17% κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κλείνοντας ωστόσο την συνεδρίαση της Παρασκευής πάνω από τις 9.000 μονάδες και συγκεκριμένα στις 9.006,62 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη και οι τρεις κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, κατέγραψαν ιστορικά υψηλά, αντανακλώντας την εντεινόμενη αισιοδοξία των επενδυτών και των αναλυτών σχετικά με μία ευτυχή κατάληξη στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο «μέτωπο» των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας, η αισιοδοξία για ένα αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται εδώ και μήνες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη στηρίζεται μεταξύ άλλων και στα πρόσφατα σχόλια τόσο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσο και Κινέζων αξιωματούχων που κατέδειξαν ότι η αρχική συμφωνία έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία για την επισημοποίησή της. Εξάλλου, την πρόοδο έχει επιβεβαιώσει από την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι «η συμφωνία έχει κλείσει, και βρίσκεται στο στάδιο της μετάφρασης».

Παρόμοια αισιοδοξία εκφράζεται και από την κινεζική πλευρά, καθώς αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου σημείωσε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με την Ουάσιγκτον για την υπογραφή της αρχικής εμπορικής συμφωνίας.