Wall Street: «Σπάει» τον φόβο της Όμικρον με νέο ρεκόρ o S&P - Κέρδη 230 μονάδων και για τον Dow

Wall Street: «Σπάει» τον φόβο της Όμικρον με νέο ρεκόρ o S&P - Κέρδη 230 μονάδων και για τον Dow

Επιστροφή με κέρδη για τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν θα επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα στον βαθμό που αρχικά είχε εκτιμηθεί, καθώς παρά την υψηλή μεταδοτικότητά της φαίνεται ότι προκαλεί λιγότερο σοβαρές νοσηλείες στους ασθενείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,13%, σημειώνοντας μάλιστα ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα μήνα, έχοντας αναρριχηθεί στις 4.778 μονάδες. Ο Dow Jones κερδίζει 230 μονάδες ή 0,6% ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,2%. Αναλυτές και επενδυτές τηρούν γενικά θετική στάση όσον αφορά τη συνολική προοπτική των αγορών, μετά τα νέα επιστημονικά στοιχεία που βλέπουν το φως της φως της δημοσιότητας, οι οποίες υποδεικνύουν ότι το στέλεχος Όμικρον συνοδεύεται από χαμηλότερο κίνδυνο νοσηλείας σε σύγκριση με τις άλλες παραλλαγές του Covid.

«Δεν αναμένουμε ότι η Όμικρον θα επηρεάσει τις προοπτικές ανάπτυξης με σημαντικό τρόπο, αλλά μάλλον θα επιταχύνει το τέλος της πανδημίας», δήλωσε ο Dubravko Lakos-Bujas της JPMorgan σε σημείωμα τη Δευτέρα.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου πρωταγωνιστούν στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με AMD και Nvidia να σημειώνουν άνοδο 5% και 4%, αντίστοιχα. 

Την επενδυτική διάθεση ενισχύουν και τα στοιχεία από τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου οι οποίες αυξήθηκαν κατά 8,5% σε σύγκριση με πέρυσι, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 17 ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Mastercard. Τα αποτελέσματα αυτά ήρθαν παρά τις αναταράξεις της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και τις υψηλότερες τιμές λόγω τους πληθωρισμού.