Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 23:10
Τελευταία ενημέρωση: 23:37

-A +A

Wall Street: Πρώτη φορά πάνω από τις 29.000 μονάδες ο Dow Jones

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 23:10
Τελευταία ενημέρωση: 23:37
Wall Street: Πρώτη φορά πάνω από τις 29.000 μονάδες ο Dow Jones
-A +A

Χρειάστηκαν 40 συνεδριάσεις για να κατακτήσει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones άλλο ένα ρεκόρ και να ξεπεράσει στο κλείσιμό του το ψυχολογικό όριο των 29.000 μονάδων. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, πλέον νέος στόχος είναι οι 30.000 μονάδες, σε μια χρονιά μάλιστα που θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές και ίσως αποτελέσει ισχυρό χαρτί στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, νέα ρεκόρ σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street, οι οποίοι επέστρεψαν στα μεγάλα κέρδη, τα οποία ωστόσο δεν κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, καθώς ΗΠΑ και Κίνα υπέγραψαν μια πολυαναμενόμενη συμφωνία πρώτης φάσης για το εμπόριο.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» εμπορική συμφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, λίγα λεπτά πριν την υπογράψει, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε, ο οποίος υπήρξε ο βασικός διαπραγματευτής της Κίνας.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα ιστορικό βήμα, ένα βήμα που δεν είχαμε κάνει ποτέ με την Κίνα, για μια δίκαιη και αμοιβαία εμπορική συμφωνία» μεταξύ των δύο πλευρών», είπε ο Τραμπ κατά την άφιξή του στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, μαζί με τον Λιου Χε, για την τελετή της υπογραφής.

Από τη συμφωνία αυτή εκτιμάται ότι θα ωφεληθεί η εκλογική βάση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, ιδίως οι αγρότες και οι βιομηχανίες, που ήταν τα παράπλευρα θύματα του εμπορικού πολέμου μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Σ' αυτό το κλίμα, ο Nasdaq ολοκλήρωσε οριακά ανοδικά στις 9.258 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,19% και έκλεισε στις 3.289 μονάδες, ενώ ο Dow Jones κέρδισε 91 μονάδες ή 0,31% στις 29.030 μονάδες. 

Ενδοσυνεδριακά, ο Dow ενισχύθηκε κατά 187,92 μονάδες ή 0,7%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq κέρδισαν 0,5% έκαστος.

Κέρδη σημείωσαν τα συμβόλαια του χρυσού μετά από τρεις μέρες που έκλεισαν στο «κόκκινο», καθώς οι αμερικανικοί δείκτες υποχώρησαν από τα υψηλά ημέρας μετά την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας και την ψήφο της Βουλής των Αντιπροσώπων για αποστολή των άρθρων παραπομπής του Τραμπ στη Γερουσία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα