7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Wall Street: Προσπάθεια ανόδου με στήριξη από το ράλι της Nvidia

Wall Street: Προσπάθεια ανόδου με στήριξη από το ράλι της Nvidia

Να επανέλθουν σε θετικό έδαφος επιχειρούν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με το ράλι που πραγματοποιεί ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μικροτσίπ παγκοσμίως η Nvidia να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους του κλάδου δίνοντας ένα ρυθμό στις συναλλαγές, απουσία κάποιου άλλου καταλύτη.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 35.873 μονάδες με μικρές απώλειες 0,15%, ωστόσο ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,16% και βρίσκεται στις 4.696 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που διαπραγματεύεται στις 15.948 μονάδες με άνοδο 0,2%.

Η Nvidia βλέπει τον τίτλο της στο +11% αφότου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο τρίτο τρίμηνο, τόσο στα κέρδη της όσο και στα έσοδα, τα οποία ήταν ενισχυμένα σε ετήσια βάση κατά τα εντυπωσιακά 60% και 50% αντίστοιχα.

Με την επενδυτική διάθεση για τις εταιρείες του αντικειμένου ενισχυμένη, η AMD ενισχύεται επίσης κατά 4,5%, οι Skyworks και Micron Technology βρίσκονται στο +1%, ενώ η GlobalFoundries πραγματοποιεί ράλι επίσης 4,5% καθώς ανακοίνωσε συμφωνία με την Ford για παροχή μικροτσίπ.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα εντυπωσιακά αποτελέσματα από τους λιανοπωλητές, με φόντο και την εκτίναξη των λιανικών πωλήσεων τον Οκτώβρη, με την Macy's στο +4,5% και την Kohl's σχεδόν στο +10% αφότου και οι δύο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το τρίτο τους τρίμηνο.

Τέλος, στο μέτωπο των μακροοικονομικών νέα μικρή μείωση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας, οι οποίες υποχώρησαν σε 268.000 έχοντας μειωθεί κατά 1.000 κάτι που σήμανε και νέο χαμηλό πανδημίας.

Ωστόσο, οι αναλυτές ανέμεναν σημαντικότερη μείωση καθώς τις τοποθετούσαν στις 260.000 σε έρευνα του Reuters.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, συμπληρώθηκε η έβδομη διαδοχική εβδομάδα που οι νέες αιτήσεις υποχωρούν.