Wall Street: Προς νέα ιστορικά υψηλά εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο

Wall Street: Προς νέα ιστορικά υψηλά εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο

Προς νέα ιστορικά υψηλά κινούνται την Πέμπτη οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς οι θετικές εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα σε συνδυασμό με τον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων από την επιδημία του νέου κορονοϊού οδηγούν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Πιο αναλυτικά, στο μέτωπο του εμπορίου, θετικά αποτιμώνται οι ενδείξεις βελτίωσης του κλίματος των συνομιλιών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, οι οποίες είχαν διαταραχθεί μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς η ανακοίνωση των κινεζικών αρχών σχετικά με την μείωση κατά 50% στους δασμούς που είχαν επιβληθεί στα αμερικανικά προϊόντα -όπως προβλεπόταν από την συμφωνία Πρώτης Φάσης- φαίνεται να αποτυπώνει την πρόθεση των δύο πλευρών για οριστικό τερματισμό των εμπορικών συγκρούσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας, οι δασμοί σε ορισμένα αγαθά αναμένεται να μειωθούν από το 10% στο 5% και σε κάποια άλλα από το 5% στο 2,5%.

Παράλληλα, θετικά αποτιμάται και η νέα μείωση του των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, καθώς παρά τις προβλέψεις των αναλυτών για 215.000 νέες αιτήσεις ανεργίας, τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν πως ο συνολικός τους αριθμούς ανήλθε σε 202.000.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, μετά το άλμα του 1,7% που κατέγραψε την Τετάρτη, σημειώνει άνοδο 0,33% και βρίσκεται στα επίπεδα ρεκόρ των 29.387,04 μονάδων.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500 που βρίσκεται στις 3.345,64 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,33%, ενώ άνοδο 0,60% καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που διαμορφώνεται στις 9.565,20 μονάδες.