Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις με το βλέμμα στις εμπορικές συνομιλίες

Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις με το βλέμμα στις εμπορικές συνομιλίες

Μικτή εικόνα παρουσίασαν σήμερα οι κυριότεροι δείκτες του χρηματιστηρίου στην Wall Street, καθώς η στασιμότητα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ οδήγησαν τη συνεδρίαση σε οριακές διακυμάνσεις, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής αναφορικά με την κατάληξη των συζητήσεων μεταξύ αξιωματούχων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται το θέμα της άρσης των εκατέρωθεν κυρώσεων, το οποίο προβάλλεται ως προαπαιτούμενο ώστε να επιτευχθεί μία κατ΄αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα να αναφέρει πως οι δύο πλευρές βρίσκονται «κοντά» σε συμφωνία.

Νωρίτερα, αναφορές αξιωματούχων σημείωναν πως οι συνομιλίες φέρονται να έχουν περιέλθει σε προσωρινό αδιέξοδο λόγω της απροθυμίας της Κίνας να δεσμευτεί σε ένα συγκεκριμένο νούμερο για τις αγορές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές διαφωνούν για τους δασμούς, με το Πεκίνο να επιμείνει ότι θα πρέπει να ανακληθούν οι δασμοί των προηγούμενων μηνών και την Ουάσινγκτον να αντιστέκεται.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε οριακές απώλειες 0,01% και διαμορφώθηκε στις 27.781,96 μονάδες.

Κέρδη της τάξης του 0,08% κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, κλείνοντας στις 3.096,64 μονάδες, καταφέρνοντας οριακά την επίτευξη ενός ακόμη ιστορικού υψηλού, μετά το ανοδικό σερί της προηγούμενης εβδομάδας.

Τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 8.479,02 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,04%.

Στο ταμπλό, απώλειες 7,8% κατέγραψε η μετοχή της Cisco Systems, ενώ μείωση 0,6% σημείωσε και η μετοχή της Walmart, μετά τα ιστορικά υψηλά των προηγούμενων συνεδριάσεων.