Wall Street: Οριακές απώλειες εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων στις εκλογές

Wall Street: Οριακές απώλειες εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων στις εκλογές

Μικτά πρόσημα καταγράφουν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, τερματίζοντας το τριήμερο ανοδικό τους ράλι στον απόηχο της εκλογικής αναμέτρησης στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, ενώ η νέα μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ -που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις- φέρνει αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών.

Πλέον, η αγορά αναμένει τα τελικά αποτελέσματα της αναμέτρησης Μπάιντεν - Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να βρίσκεται μία ανάσα από την εξασφάλιση των 270 εκλεκτόρων που απαιτούνται για την επικράτησή του, καθώς η διαφαινόμενη νίκη του στις Πολιτείες της Πενσιλβάνια και της Τζόρτζια αρκεί για να τον χρίσει 47ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις από την καταμέτρηση των ψήφων στις Πολιτείες που θα κρίνουν τον νικητή, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται και στις δύο αμφίρροπες μονομαχίες, γεγονός που αν τελικά επιβεβαιωθεί θα του χαρίσει την νίκη έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην Νεβάδα και την Αριζόνα, όπου η καταμέτρηση συνεχίζεται ακόμα.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 12 μονάδων ή 0,04% και διαμορφώνεται στις 28.378 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύεται οριακά στις 3.512 μονάδες, με άνοδο 0,06%.

Τέλος, σε αρνητικό έδαφος κινείται και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος χάνει 0,09% και βρίσκεται στις 11.881 μονάδες.

Στο ταμπλό, απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών, με τις Apple, Facebook, Netflix και Alphabet, οι οποίες υποχωρούν τουλάχιστον κατά 1%, ενώ απώλειες 2,4% και 2% σημειώνουν οι τίτλοι των Amazon και Microsoft αντίστοιχα.

Σημειώνεται παράλληλα, πως οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς, βρίσκονται σε τροχιά για τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις τους από τον περασμένο Απρίλιο, με τον Dow Jones να ενισχύεται μέχρι στιγμής κατά 6,5% από την αρχή της εβδομάδας, ενώ κέρδη 6,8% και 7,1% καταγράφουν αντίστοιχα οι S&P 500 και Nasdaq.

Στα μάκρο της ημέρας, αισιοδοξία προκάλεσε η νέα μείωση του ποσοστού της ανεργίας στις ΗΠΑ κατά τον Οκτώβριο, μείωση η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αναλυτικότερα, η ανεργία στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 6,9%, υποχωρώντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα από τον Σεπτέμβριο, την στιγμή που οι αναλυτές της Wall Street, εκτιμούσαν πως το ποσοστό θα ανέλθει στο 7,7%.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, η οικονομία των ΗΠΑ προσέθεσε κατά τον Οκτώβριο 638.000 θέσεις εργασίας, με τις νέες θέσεις εργασίας στην χώρα να καταγράφουν αύξηση για έκτο συνεχόμενο μήνα.