Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά και για τους τρεις δείκτες

Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά και για τους τρεις δείκτες

Νέα ιστορικά ρεκόρ κατέγραψαν σήμερα και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τόσο η υπογραφή της συμφωνίας «πρώτης φάσης» μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών για το εμπόριο, όσο και τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, οδήγησαν την συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,92% ή 267 μονάδες στις 29.297, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,78% στις 3.314 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,06% στις 9.357 μονάδες.

Στο μέτωπο του εμπορίου, το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος Τραμπ και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He υπέγραψαν την συμφωνία «Πρώτης Φάσης» μεταξύ των δύο χωρών, με τον Αμερικανό πρόεδρο να εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας η Κίνα θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων και θα ενισχύσει την εποπτεία σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του ώστε να αρθούν οι δασμοί που έχουν επιβληθεί σε κινεζικά προϊόντα από την αμερικανική πλευρά με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της διαπραγμάτευσης, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα.

Τέλος, σχετικά με την πορεία της αγοράς εργασίας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το αρμόδιο υπουργείο έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 10.000 και διαμορφώθηκαν στις 204.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Ιανουαρίου, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας συμπλήρωσαν πέντε συνεχόμενες εβδομάδες κατά τις οποίες κατέγραψαν μείωση.