Wall Street: Μικτά πρόσημα μετά τα στοιχεία για την ανεργία

Wall Street: Μικτά πρόσημα μετά τα στοιχεία για την ανεργία

Μικτό είναι το κλίμα που επικρατεί την Πέμπτη στην αμερικανική αγορά, με τους κυριότερους δείκτες της Wall Street να σημειώνουν μικρές διακυμάνσεις, στον απόηχο των ανακοινώσεων για την πορεία της αγοράς εργασίας στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ έπεσαν κάτω από το 1 εκατ. για την εβδομάδα που τελείωσε στις 8 Αυγούστου, την στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν πως θα ανέρχονταν σε 1,1 εκατ., γεγονός που θεωρείται ως ακόμα ένα σημάδι της σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας μετά την κρίση του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 82 μονάδων ή 0,3% και διαμορφώνεται στις 27.893 μονάδες. Οριακές διακυμάνσεις για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα των 3.378 μονάδων με πτώση 0,07%, απέχοντας μόλις 15 μονάδες από τα ιστορικά υψηλά του Φεβρουαρίου.

Τέλος, συνέχεια στην ανοδική αντίδραση της Τετάρτης δίνει ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος βρίσκεται στις 11.065 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,49%.

Σημειώνεται, πως στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος συνεχίζουν να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας της χώρας από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ υπενθυμίζεται πως η κατάρρευση των συνομιλιών την προηγούμενη εβδομάδα είχε σαν αποτέλεσμα την υπογραφή σειράς εκτελεστικών διαταγμάτων από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ώστε να επεκταθούν ορισμένα μέτρα τόνωσης της αγοράς, των οποίων η χρονική περίοδος έληξε πρόσφατα.