Wall Street: Μία «ανάσα» από νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500 - Κέρδη 400 μονάδων ο Dow Jones

Wall Street: Μία «ανάσα» από νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500 - Κέρδη 400 μονάδων ο Dow Jones

Κέρδη για τέταρτη συσνεδρίαση τις τελευταίες πέντε ημέρες κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η αισιοδοξία επιστρέφει στους επενδυτικούς κύκλους με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ στο επίκεντρο παραμένει η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, μετά την διόρθωση της Πέμπτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 420 μονάδων ή 1,43% και διαμορφώθηκε στις 29.494 μονάδες, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσίασε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 3.584 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,33%, απέχοντας πλέον μόλις 1% από νέα ιστορικά υψηλά.

Στους επιμέρους κλάδους του S&P 500, με κέρδη έκλεισαν ο ενεργειακός τομέας αλλά και ο τομέας της βιομηχανίας, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά 3,9% και 1,9% αντίστοιχα.

Κέρδη της τάξης του 0,97% κατέγραψε, τέλος, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 11.825 μονάδες.

Παράλληλα, ενδεικτική εικόνα για την τάση που επικρατεί στις ΗΠΑ, αποτελεί η νέα υποχώρηση κατά 8,76% του δείκτη VIX, που αποτιμά την μεταβλητότητα της αμερικανικής αγοράς, στις 23,05 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, ο Dow Jones σημείωσε κέρδη άνω του 4%, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Pfizer σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού, που παρασκευάζει σε συνεργασία με την γερμανική φαρμακευτική εταιρεία BioNTech.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 2% κατέγραψε η μετοχή της Disney, καθώς θεωρείται βέβαιο πως η εταιρεία θα επωφεληθεί από το άνοιγμα της οικονομίας, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές των Carnival Corp., United Airlines kai Boeing.

Στο μέτωπο της πανδημίας, ωστόσο, νέα αύξηση ρεκόρ κατέγραψαν την Πέμπτη οι επιβεβαιωμένες λοιμώξεις στις ΗΠΑ, οι οποίες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 150.000, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε τουλάχιστον 47 Πολιτείες της χώρας, τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 5%.