Wall Street: Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες

Wall Street: Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν όλοι οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street μετά τα ιστορικά υψηλά της Δευτέρας, τερματίζοντας ένα ανοδικό σερί πέντε συνεδριάσεων υπό το κλίμα επιφυλακτικότητας των επενδυτών ενόψει των οικονομικών αποτελεσμάτων των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του πλανήτη και νευρικότητας λόγω του πολυήμερου sell-off σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα.

Στο πλαίσιο αυτό οι μετοχές των ΗΠΑ υποχώρησαν για πρώτη φορά μετά από έξι ημέρες και πριν ανακοινωθούν οι τριμηνιαίες αναφορές κερδών από αρκετές εταιρείες τεχνολογίας megacap.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 85,79 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση 0,24%, ο διευρυμένος S&P 500 έπειτα από το νέο ρεκόρ χτες σήμερα υποχώρησε κατά 0,47% κλείνοντας στις 4.401 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 14.660 μονάδες με πτώση 1,21%.

Οι μετοχές της UPS υποχώρησαν περίπου 7%, καθώς τα εγχώρια έσοδα της ναυτιλιακής εταιρείας μειώθηκαν. Η Tesla διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη και παρουσίασε μειωμένα σε ποσοστό 1,9% μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση κερδών του δεύτερου τριμήνου. 

Οι πωλήσεις στη Wall Street ακολούθησαν μια ακόμη μέρα σημαντικών ζημιών στις ασιατικές αγορές. Ο δείκτης Hang Seng μειώθηκε περισσότερο από 4% την Τρίτη  με φόντο την απόφαση των κινεζικών αρχών να αυστηροποιήσουν το ρυθμιστικό πλαίσιο και τους ελέγχους στις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου και της εκπαίδευσης.

«Η μεταβλητότητα της αγοράς αυξάνεται, καθώς οι ανησυχίες για νέα στελέχη ιών έχουν επιδεινωθεί», δήλωσε ο Jean Boivin, επικεφαλής του BlackRock Investment Institute.

Alphabet, Microsoft και Apple ανέφεραν μειωμένα - μετά την καμπή της Τρίτη στη Wall Street - μειωμένα κέρδη καθώς η πρώτη υποχώρησε σχεδόν 1,6%, η δεύτερη σχεδόν 0,9% και η τρίτη περίπου 1,5%, αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν αύριο τη δήλωση της Fed για τη νομισματική της πολιτική μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης Ιουλίου, αναζητώντας ενδείξεις για τις προθέσεις της σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης του προγράμματος στήριξης της οικονομίας που τρέχει.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε την Τρίτη ότι υπάρχει κίνδυνος ο πληθωρισμός να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από απλώς μεταβατικός, ωθώντας τις κεντρικές τράπεζες να λάβουν προληπτικά μέτρα.