Wall Street: Απώλειες μετά το νέο κρούσμα κοροναϊού στις ΗΠΑ

Wall Street: Απώλειες μετά το νέο κρούσμα κοροναϊού στις ΗΠΑ

Απώλειες σημειώνουν σήμερα οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς παρά την θετική αποτίμηση των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων της Intel και της American Express, η επιβεβαίωση της ύπαρξης και δεύτερου κρούσματος του κοροναϊού στις ΗΠΑ οδηγεί τις συνεδριάσεις σε αρνητικό έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία  60χρονη γυναίκα, που έφθασε από την Ουχάν τη 13η Ιανουαρίου και διαμένει στο Σικάγο, η οποία προσβλήθηκε από τον νέο κινεζικό κοροναϊό, όπως γνωστοποίησαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, επιβεβαιώνοντας το δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ, μετέδωσε το Reuters.

Η γυναικά νοσηλεύτηκε με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης και «η κλινική υγεία της είναι καλή» δήλωσε η Άλισον Αργουάντι, υπεύθυνη δημόσιας υγείας στο Σικάγο, σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Σύμφωνα με την ίδια, η ασθενής δεν χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και είχε ελάχιστες επαφές μετά την επιστροφή της από την Κίνα.

Σε αυτό το κλίμα, απώλειες 0,67% καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones και διαμορφώνεται στις 28.965,96 μονάδες.

Πτώση και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500 που διαμορφώνεται στις 3.293,26 μονάδες με απώλειες 0,97% αλλά και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq που καταγράφει πτώση 0,91% στις 9.316,52 μονάδες, μετά την επίτευξη νέων ιστορικών υψηλών κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 3% σημειώνει η μετοχή της American Express μετά τις ανακοινώσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ κέρδη της τάξης του 6% καταγράφει η μετοχή της Intel, μετά τις αξιοσημείωτες επιδόσεις που σημείωσε η εταιρεία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Νωρίτερα, οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Intel και της American Express, οι οποίες παρουσίασαν κερδοφορία άνω των προβλέψεων των αναλυτών, συμπαρέσυραν σε θετικό έδαφος τόσο τις μετοχές των εταιρειών στην Wall Street όσο και συνολικότερα τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ωστόσο η επιβεβαίωση του δεύτερου κρούσματος του κοροναϊού στις ΗΠΑ προκάλεσε την μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος.