Wall Street: Κέρδη για τον Dow, απώλειες για Nasdaq και S&P

Wall Street: Κέρδη για τον Dow, απώλειες για Nasdaq και S&P

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται για τις «επιθετικές» κινήσεις στις οποίες προσανατολίζεται η FED ως αντίβαρο στον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 137,55 μονάδων (+0,4%), στις 34.721,12 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 186,30 μονάδων (-1,34%), στις 13.711 μονάδες ενώ ο S&P είχε απώλεις 11,93 μονάδων (-0,27%), στις 4.488,28 μονάδες, μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες κερδών.

Σε επίπεδο εβδομάδας και οι τρεις σημείωσαν απώλειες στον απόηχο της συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, η οποία προϊδέασε για πιο επιθετική πολιτική απέναντι στον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, την Τετάρτη τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι απεργάζονται σχέδιο για μείωση του ισολογισμού κατά 95 δισ. δολάρια το μήνα. Την ίδια στιγμή αναμένεται ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Παράλληλα, οι επενδυτές προβληματίζονται από τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται.