Wall Street: Ισχυρά κέρδη για τον τεχνολογικό κλάδο - Νέα υψηλά για τον S&P

Wall Street: Ισχυρά κέρδη για τον τεχνολογικό κλάδο - Νέα υψηλά για τον S&P

Με νέο ρεκόρ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης ο δείκτης S&P 500 στην αμερικανική αγορά, ξεπερνώντας αρκετά γρήγορα την επιφυλακτικότητα μετά την απόφαση του FDA για αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson, μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων και τον θάνατο μίας γυναίκας.

Πιο αναλυτικά, ο διευρυμένος δείκτης που θεωρείται ως «μητέρα των αγορών» ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 4.141 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,33%, ενώ ισχυρά κέρδη 1,05% κατέγραψε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που έκλεισε στις 13.996 μονάδες.

Στον αντίποδα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 33.677 μονάδες, καταγράφοντας μικρές απώλειες της τάξης του 0,2%.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 2% κατέγραψαν οι τίτλοι των Apple και PayPal, ενώ η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε κατά 3%. «Άλμα» 8,6% για την Tesla του Έλον Μασκ, ενώ αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών που αναμένεται να επωφεληθούν από την πλήρη επανέναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της American Airlines κατέγραψε απώλειες 1,5%, ενώ ο τίτλος της Alaska Air υποχώρησε κατά 1,7%, όπως και η μετοχή της εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων Avis που έχασε 1%.

Στον αντίποδα, ισχυρά κέρδη που ξεπέρασαν το 7% σημείωσε η μετοχή της φαρμακευτικής Moderna, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως μετά τη χορήγηση 45 εκατ. δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού, δεν παρουσιάστηκε κανένα περιστατικό φλεβικής θρόμβωσης.

Στα μάκρο της ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο κατά 0,6% σε μηνιαία βάση και 2,6% σε ετήσια, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,5% και 2,5% αντίστοιχα.

Το γεγονός ωστόσο ότι οι αριθμοί δεν κινούνται μακριά από τις προβλέψεις της Fed δείχνει να μην προκαλεί ανησυχίες, με την απόδοση του δεκαετούς ΗΠΑ να υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,015% στο 1,661%.

Στην κύρια είδηση της ημέρας, ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ζήτησε την άμεση αναστολή χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson, μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων. Συνολικά, σχεδόν επτά εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson έως τώρα.