Wall Street: Apple και Microsoft έφεραν νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Wall Street: Apple και Microsoft έφεραν νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς να οδηγούν τον Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ κέρδη 200 μονάδων σημείωσε και ο Dow Jones.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 26.664 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,89%, ενώ κέρδη 0,72% σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 3.294 μονάδες.

Ακόμα ένα ρεκόρ κατέρριψε, τέλος, ο δείκτης Nasdaq< των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που διαμορφώθηκε στις 10.902 μονάδες, με άνοδο 1,47%.

Στο ταμπλό, ισχυρή άνοδο άνω του 5% κατέγραψε η μετοχή της Microsoft, μετά την επιβεβαίωση πως ο τεχνολογικός γίγαντας πήρε το πράσινο φως από την κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Tik Tok.

Άλμα 2,9% και 4% πραγματοποίησαν αντίστοιχα και οι μετοχές των Apple και Netflix, ενώ η Eli Lilly ενισχύθηκε κατά 1,7% μετά την ανακοίνωση της έναρξης των δοκιμών τρίτης φάσης μίας πιθανής θεραπείας για τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί δείκτες προέρχονται από ένα κερδοφόρο τετράμηνο σερί. Τον Ιούλιο, ο S&P 500 κέρδισε 5,5%, ο Dow Jones κέρδισε 2,4% και ο Nasdaq έκανε άλμα 6%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου, με το 84% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ποσοστό που είχε να συναντηθεί από το 2008.