Wall Street: Απώλειες παρά τις θετικές ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας

Wall Street: Απώλειες παρά τις θετικές ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας

Απώλειες καταγράφουν την Παρασκευή οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά που έπιασαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται τόσο στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού όσο και στα τελευταία στοιχεία αναφορικά με την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, στο μέτωπο της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, ο δείκτης της ανεργίας ενισχύθηκε ελαφρώς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 3,6% από 3,5% όπου βρισκόταν τους τελευταίους μήνες, ποσοστό που αποτελούσε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια.

Ωστόσο, θετικά αποτιμάται από τους αναλυτές η προσθήκη 225.000 θέσεων εργασίας κατά τον Ιανουάριο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Αναφορικά με την ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού, οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως αποτελούν θετικό σημάδι για τους επενδυτές, οι οποίοι ευελπιστούν πως οι κινεζικές αρχές θα κατορθώσουν τελικά να πετύχουν τον περιορισμό της επιδημίας, που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 630 ανθρώπους, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 31.523.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 29.099,73 μονάδες, με απώλειες 0,95%, ενώ απομακρύνεται από τα επίπεδα ρεκόρ των 29.700 μονάδων, που έπιασε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, που καταγράφει απώλειες 0,53% στις 3.327,98 μονάδες, ενώ πτώση 0,57% καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που διαμορφώνεται στις 9.518,51 μονάδες.