Wall Street: Απώλειες μετά το νέο κρούσμα κοροναϊού στις ΗΠΑ

Wall Street: Απώλειες μετά το νέο κρούσμα κοροναϊού στις ΗΠΑ

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς παρά την θετική αποτίμηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Intel και American Express, η επιβεβαίωση της ύπαρξης και δεύτερου κρούσματος του κοροναϊού στις ΗΠΑ οδήγησε τις συνεδριάσεις σε αρνητικό έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το δεύτερο κρούσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Reuters αναφέρει πως πρόκειται για μία  60χρονη γυναίκα, που έφθασε από την Ουχάν τη 13η Ιανουαρίου και διαμένει στο Σικάγο, η οποία προσβλήθηκε από τον νέο κινεζικό κοροναϊό, όπως γνωστοποίησαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, επιβεβαιώνοντας το δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ.

Η γυναικά νοσηλεύτηκε με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης και «η κλινική υγεία της είναι καλή» δήλωσε η Άλισον Αργουάντι, υπεύθυνη δημόσιας υγείας στο Σικάγο, σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Σύμφωνα με την ίδια, η ασθενής δεν χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και είχε ελάχιστες επαφές μετά την επιστροφή της από την Κίνα.

Νωρίτερα, οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Intel και της American Express, οι οποίες παρουσίασαν κερδοφορία άνω των προβλέψεων των αναλυτών, συμπαρέσυραν σε θετικό έδαφος τόσο τις μετοχές των εταιρειών στην Wall Street όσο και συνολικότερα τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ωστόσο η επιβεβαίωση του δεύτερου κρούσματος του κοροναϊού στις ΗΠΑ προκάλεσε την μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος.

Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 0,58% και διαμορφώθηκε στις 28.989,73 μονάδες.

Πτώση κατέγραψε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που διαμορφώθηκε στις 3.295,47 μονάδες με απώλειες 0,90% αλλά και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που έκλεισε στις 9.314,91 μονάδες με απώλειες 0,93%, μετά την επίτευξη νέων ιστορικών υψηλών κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.