Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 17:18

-A +A

Wall Street: Άνοδος μετά την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 17:18
Wall Street: Άνοδος μετά την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας
-A +A

Θετικά πρόσημα παρουσιάζουν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν την υπογραφή της λεγόμενης «πρώτης φάσης» της συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας για τις εμπορικές τους σχέσεις, σήμερα στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, Ντ. Τραμπ και ο Λιου Χε θα υπογράψουν το έγγραφο των 86 σελίδων παρουσία 200 προσκεκλημένων από επιχειρηματικούς, κυβερνητικούς και διπλωματικούς κύκλους, με τους περισσότερους οικονομικούς αναλυτές να θεωρούν ότι οι Σινο-αμερικανικές εμπορικές σχέσεις βαίνουν προς εξομάλυνση.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης  Dow Jones ενισχύεται κατά 0,46% και έχει βρίσκεται στις 29.070 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,31% στις 3.293 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει 0,35% και βρίσκεται στις 9.283 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η επενδυτική αισιοδοξία είχε υποχωρήσει τις τελευταίες ώρες, αφότου το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ ενημέρωσε ότι οι δασμοί στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα θα διατηρηθούν μέχρι την υπογραφή της επόμενης «φάσης».

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι «οι δασμοί θα παραμένουν σε ισχύ ωσότου υπάρξει η "Φάση 2". Εάν ο πρόεδρος επιτύχει γρήγορα την "Φάση 2", θα εξετάσουμε την άρση των δασμών στο πλαίσιο της», με το υπουργείο να ξεκαθαρίζει παράλληλα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία για μείωση των δασμών. Κάθε φήμη περί του αντιθέτου είναι εντελώς λαθεμένη».

Επιπλέον,  σήμερα ο κ. Μνούτσιν επισήμανε σήμερα ότι κάποια θέματα τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας θα επιλυθούν στο επόμενο κεφάλαιο της συμφωνίας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα