Wall Street: Ανοδική αντίδραση μετά το sell off της Τρίτης

Wall Street: Ανοδική αντίδραση μετά το sell off της Τρίτης

Κέρδη καταγράφουν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, παρά την σημαντική αύξηση των καθημερινών νέων κρουσμάτων στην χώρα. Σημαντικά κέρδη για τους τεχνολογικούς κολοσσούς της Apple και της Microsoft, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν τους πολίτες πως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Πιο αναλυτικά, μετά τις απώλειες 400 μονάδων που κατέγραψε την Τρίτη, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 200 μονάδων ή 0,79% και διαμορφώνεται στις 26.094 μονάδες, με ώθηση κυρίως από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και τις τραπεζικές μετοχές.

Αντίστοιχη εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στις 3.170 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,79%, ενώ ισχυρά κέρδη της τάξης του 1,08% σημειώνει και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Στα ταμπλό, κέρδη άνω του 2% καταγράφουν οι μετοχές των Apple και Microsoft, ενώ οι Netflix και Alphabet ενισχύονται σχεδόν κατά 1%.

Κέρδη καταγράφουν και οι ταξιδιωτικές εταιρείες, που επωφελούνται από την επανέναρξη των τουριστικών δραστηριοτήτων, με την Carnival Corp να οδηγεί την άνοδο, ενισχυμένη κατά 2,4%, ενώ οι Norwegian Cruise Line και Royal Caribbean ενισχύονται κατά 1,7% και 2,3% αντίστοιχα.

Ωστόσο, στο μέτωπο της πανδημίας, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να καταγράφουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς την Τρίτη καταγράφηκαν 60.021 κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων από την αρχή της πανδημίας στα 3 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι πλέον αγγίζουν τις 131.500.

Παράλληλα, σε νέα υψηλά 9 ετών βρίσκονται οι τιμές του χρυσού, με το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού την Τετάρτη να διαμορφώνεται στα 1.813 δολάρια/ουγγιά για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2011, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του «καταφυγίου» των επενδυτών σε περιόδους κρίσης.