Υποχωρεί το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Υποχωρεί το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του American Petroleum Institute. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει μια μικρή πτώση 400.000 βαρελιών στα αποθέματα αργού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημειώνουν πτώση 1,62 δολάρια στα 94,75 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχωρούν 1,52 δολάρια στα 89,08 δολάρια το βαρέλι.

Την Τρίτη, οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν ελαφρώς χαμηλότερα μετά από μια ασταθή συνεδρίαση που είδε τους επενδυτές να ζυγίζουν τις ανησυχίες για ύφεση με την είδηση ​​ότι ορισμένες εξαγωγές πετρελαίου είχαν ανασταλεί στον αγωγό Ρωσίας-Ευρώπης Druzhba που διέρχεται από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία διέκοψε τις ροές πετρελαίου στον πετρελαιαγωγό Druzhba προς τμήματα της κεντρικής Ευρώπης, επειδή οι δυτικές κυρώσεις είχαν εμποδίσει την πληρωμή από τη Μόσχα για τα τέλη διέλευσης.

Οι ροές κατά μήκος της νότιας διαδρομής του αγωγού Druzhba επηρεάστηκαν ενώ η βόρεια διαδρομή που εξυπηρετούσε την Πολωνία και τη Γερμανία ήταν αδιάκοπη.

Αν και οι ανησυχίες για μια πιθανή παγκόσμια ύφεση έχουν επιβαρύνει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου πρόσφατα, τα αμερικανικά διυλιστήρια πετρελαίου και οι φορείς εκμετάλλευσης αγωγών αναμένουν ότι η κατανάλωση ενέργειας θα είναι ισχυρή για το δεύτερο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με ανασκόπηση του Reuters για τα κέρδη της εταιρείας.