Υποχωρεί το αργό εν αναμονή της απόφασης του OPEC

Υποχωρεί το αργό εν αναμονή της απόφασης του OPEC

Νέα υποχώρηση καταγράφεται σήμερα για τις τιμές του «μαύρου χρυσού» καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων στην αγορά πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, ο OPEC καθυστερεί την ανακοίνωση της τελικής απόφασή του για την περικοπή της παραγωγής ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση της Ρωσίας που δεν είναι μέλος του οργανισμού.

Το ναυάγιο της χθεσινής συνεδρίασης του OPEC που έλαβε χτες στα κεντρικά γραφεία στη Βιέννη, προκάλεσε ανησυχία στους επενδυτές γεγονός που πίεσε τις τιμές και τις οδήγησε σε απώλειες μέχρι και 3%.

Τα μέλη του Οργανισμού ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για σήμερα με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα βρεθεί κάποια φόρμουλα μείωσης της παραγωγής.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό πετρέλαιο WTI κινείται στα 50,74 δολάρια ανά βαρέλι καταγράφοντας μείωση 1,46% στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πετρέλαιο τύπου brent έχασε τα 60 δολάρια και κινείται στα 59,50 δολάρια ανά βαρέλι με απώλειες 1,48% στο ICE στο Λονδίνο

Σημειώνεται πως η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου από OPEC, Ρωσία και ΗΠΑ έχει αυξηθεί από τα 3,3 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα από τα τέλη του 2017 στα 56,38 εκατ βαρέλια και αντιστοιχούν στο 60% της παραγωγής.