Υποβαθμίζει τις προβλέψεις του για τη ζήτηση πετρελαίου ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

Υποβαθμίζει τις προβλέψεις του για τη ζήτηση πετρελαίου ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) υποβάθμισε τις προβλέψεις του για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το επόμενο έτος, κάνοντας λόγο για τις αδύναμες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για το μεγάλο απόθεμα, που κρατά σε χαμηλό επίπεδο της τιμές του αργού.

Σύμφωνα με το MarketWatch, στη μηνιαία έκθεσή της η ΙΕΑ αναφέρει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2017, μειωμένη δηλαδή κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τις προβλέψεις του περασμένου μήνα.

«Η δυναμική θα “κοπάσει” το 2017 λόγω υποβάθμισης των προβλέψεων για την παγκόσμια ανάπτυξη», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τα αποθέματα πετρελαίου στις 14 χώρες - μέλη αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατ. βαρέλια τον φετινό Ιούλιο και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 3,093 δισ. βαρελιών έως το τέλος του μήνα, σημειώνεται στο Reuters.

Επίσης, η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αυξήθηκε κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο λόγω της υψηλότερης παραγωγής από μέλη εντός και εκτός του OPEC.