Τρίτη ημέρα απωλειών για τη Wall ενόψει Fed

Τρίτη ημέρα απωλειών για τη Wall ενόψει Fed

Με απώλειες ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αποφεύγουν κινήσεις υψηλού ρίσκου ενόψει σημαντικών οικονομικών γεγονότων τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, η Wall Street φαίνεται να επηρεάζεται από την αρνητική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με το ενδεχόμενο του Brexit να είναι ορατό καθώς δημοσκοπικά δείχνει πως «παίρνει κεφάλι».

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 132,68 μονάδες (0,74%) κλείνοντας στις 17.732 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημείωσε απώλειες 46,11 μονάδων (0,94%) έκλεισε στις 4.848 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 17,01 μονάδες (0,81%) και έκλεισε στις 2.079 μονάδες.

Οι αποφάσεις της Fed στη συνεδρίαση της Τετάρτης, οι αντίστοιχες της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας αυτή την εβδομάδα, το βρετανικό δημοψήφισμα να ακολουθεί σε λίγες ημέρες, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, οδηγούν τους επενδυτές στην αποφυγή κινδύνου σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου, στρεφόμενοι κυρίως σε ομόλογα των ανεπτυγμένων οικονομιών.

H διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed θα ξεκινήσει την Τρίτη με την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Yellen να ανακοινώνει τις αποφάσεις της το απόγευμα της Τετάρτης.

Σήμερα είναι μια μέρα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο μέτωπο των μάκρο, με τους επενδυτές κυρίως να επικεντρώνονται στα εταιρικά νέα.

Στο επίικεντρο βρέθηκε η ανακοίνωση της εξαγοράς της LinkedIn Corp. από τη Microsoft Corp., με την αξία της συμφωνίας να ανέρχεται στα 26,2 δισ. δολάρια, εξ' ολοκλήρου σε μετρητά.

Σε ανάρτησή της στο blog της, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα καταβάλει 196 δολάρια ανά μετοχή της LinkedIn, που αντιστοιχεί σε premium 50% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή. H μετοχή της εταιρείας έχασε 2,60%. H μετοχή της LinkedIn Corp εκτοξεύτηκε κατά 46,67%,

Στο μεταξύ, η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 1,54% με την εταιρεία να πραγματοποιεί το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της, στο έγινε παρουσίαση του νέου λειτουργικού για τις συσκευές της.