Τριήμερο σερί κερδών για τον Dow

Τριήμερο σερί κερδών για τον Dow

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι δείκτες της Wall Street καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα στον αντίποδα των ανησυχιών που πλήττουν την αγορά και οφείλονται στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow ενισχύθηκε πάνω από 200 μονάδες, καταγράφοντας τριήμερο ανοδικό σερί, βρίσκοντας «στήριγμα» στις τραπεζικές μετοχές και την Walmart.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 214 μονάδες ή 0,84% στις 25.862 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 25 μονάδες στις 2.875 μονάδες. Τέλος ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 75 μονάδες και ολοκλήρωσε στις 7.898.

Οι μετοχές της Walmart ενισχύθηκαν 1,5%, αφότου ο όμιλος ανακοίνωσε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε «καλή θέση» για να επιτύχει τους στόχους της για το 2019.

Η Cisco Systems ανακοίνωσε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη, με τη μετοχή της να καταγράφει κέρδη 6,9%.

Οι μετοχές της Citigroup, της J.P. Morgan Chase, της Bank of America, της Morgan Stanley και της Goldman Sachs ενισχύθηκαν πάνω από 1%. Οι τράπεζες σημείωσαν άνοδο καθώς η απόδοση του κρατικού 10ετούς ομολόγου ανέβηκε πάνω από 2,4%.

Την ίδια στιγμή, το κλίμα παραμένει βαρύ στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, μετά την πρόσφατη εκατέρωθεν επιβολή δασμών, αλλά και τις απειλές που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές. Παρά δε τις διαβεβαιώσεις ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, το φάντασμα του γενικευμένου εμπορικού πολέμου πλανάται πάνω όχι μόνο πάνω από τις δύο χώρες, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.