Τρεις Small Cap εταιρείες με μεγάλη εξωστρέφεια στις διεθνείς αγορές

Τρεις Small Cap εταιρείες με μεγάλη εξωστρέφεια στις διεθνείς αγορές

Το κοκτέιλ θετικών ειδήσεων που ξεκίνησε τη χρηματιστηριακή εβδομάδα, η αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από την Moody’s και ακολούθως η μεγάλη είδηση περί ασφαλούς εμβολίου που αναμένεται, οδήγησε την αγορά μας  να καταγράψει  την τέταρτη υψηλότερη ανοδική συνεδρίαση όλων των εποχών, μετά από μήνες συσσωρευμένης ανομβρίας.

Χτες βράδυ προστέθηκε  η πολιτική συμφωνία  στην οποία έφθασαν Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. και το Ταμείο Ανάκαμψης, παρά το γεγονός ότι για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών απαιτείται και η επίσημη έγκριση του deal.

Οι αναλυτές εστιάζουν  στους μετοχικούς κλάδους που θα επωφεληθούν άμεσα ή και στους κλάδους που επλήγησαν βαρύτερα από την πανδημική κρίση που κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο.  Η δυναμική των τοποθετήσεων μεταβάλλεται και πολλοί επενδυτές  επιδίδονται στο κυνήγι αξιών που είτε έχουν μείνει πίσω, είτε προβάλλουν ως φαβορί για την επιθετική τους κίνηση εφόσον τα καλά νέα επιβεβαιωθούν, είτε  κατάφεραν εν μέσω πανδημικής κρίσης να διατηρήσουν ή και ακόμα και να αυξήσουν τα μεγέθη τους.

Θέτουμε στο μικροσκόπιο τρεις από τις εταιρείες  μικρότερης κεφαλαιοποίησης που  θα συμμετάσχουν  σε λίγες μέρες  στο τρίτο συνέδριο των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης (ATHEX Small Cap Conference) που διοργανώνει  διαδικτυακά το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της κρίσης  διακρίθηκαν για την ανοσία τους στην επιδημιολογική κρίση , εμφανίζοντας βελτιωμένα μεγέθη και καταγράφοντας  περισσή εξωστρέφεια με τις δραστηριότητές τους σε χώρες του εξωτερικού.

Profile Software

Η PROFILE Software  διεθνής εταιρεία ανάπτυξης  χρηματοοικονομικού λογισμικού, διαφύλαξε τα μερίδια αγοράς κατά το α΄εξάμηνο  και παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες που επικράτησαν, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, με τα ολοκληρωτικά lock down λόγω του COVID-19, αύξησε σημαντικά τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια της. Η ελαφρά υστέρηση των πωλήσεων του α΄εξαμήνου αναπληρώθηκε  με την ανάκαμψη του γ΄ τριμήνου, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του 9μήνου 2020 να είναι στα ίδια περίπου επίπεδα, με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.  Η δραστηριοποίηση στις διεθνείς αγορές αποτυπώνεται στον κύκλο εργασιών  της καθώς αντιπροσωπεύει πλέον τα 2/3 του συνολικού τζίρου της εταιρείας. Διαγραμματικά, σε εβδομαδιαίο γράφημα,  ο τίτλος προσπαθεί να κατοχυρώσει το επίπεδο των 3,90 ευρώ, που θα του δώσει την απαραίτητη ώθηση για την κατάληψη των ιστορικών υψηλών του Ιανουαρίου στα 4,34 ευρώ. Σε περίπτωση διόρθωσης η πρώτη σημαντική στήριξη βρίσκεται στα 3,47 ευρώ, με την δεύτερη αρκετά χαμηλότερα στα 3,11 ευρώ.

Δρομέας

Ο Δρομέας πέτυχε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών του στο α εξάμηνο από τα 7,9 εκατ. ευρώ στα 9,9 εκατ. ευρώ μετατρέποντας το  καθαρό αποτέλεσμα από ζημίες 140 χιλ. ευρώ μετατράπηκε σε κέρδος ύψους 398 χιλ. ευρώ. Το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβάσεών του, ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ, μεγάλο μέρος του οποίου αφορά συμβάσεις με τον Γερμανικό Στρατό. Η διοίκηση αναμένει παρά τη συγκυρία, αύξηση του κύκλου εργασιών για τη φετινή χρονιά κατά 10%. Διαγραμματικά, ο τίτλος σε εβδομαδιαίο γράφημα, έχει δημιουργήσει τα τελευταία 3,5 χρόνια έναν ανοδικό διευρυνόμενο σχηματισμό ( megaphone) ενεργοποιώντας τη φετινή χρονιά ένα διπλό πυθμένα, χωρίς να «χάσει» τον  απλό κινητό μέσο  όρο των 200 ημερών. Στο θετικό σενάριο, ο στόχος του είναι αρχικά τα 0,4850 ευρώ ( υψηλά έτους)και κατόπιν η άνω πλευρά του σχηματισμού στα 0,57 ευρώ. Σε ενδεχόμενη  διόρθωση σημαντική στήριξη παρέχουν τα 0,36 ευρώ.

Παπουτσάνης

Η Παπουτσάνης εμφάνισε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 38%  το πρώτο εννεάμηνο που ανήλθε στα 30,8 εκατ. ευρώ. Η εξαγωγική  του δραστηριότητα , ενισχύθηκε κατά 38% το εννεάμηνο του 2020 σε σχέση με τους πρώτους εννέα μήνες του 2019. Η αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 14,5 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 47% του συνολικού κύκλου εργασιών. Τα κέρδη μετά φόρων υπερτριπλασιάστηκαν από το 1 εκατ. ευρώ  το εννεάμηνο του 2019, στα 3,5 εκατ. ευρώ  φέτος. Διαγραμματικά, στο ημερήσιο γράφημα, ο τίτλος κινείται από τον Αύγουστο σε πλαγιοανοδικό κανάλι συνεχίζοντας μια εξαιρετικά δυναμική κίνηση από τα χαμηλά του Μαρτίου κάτω από το 1 ευρώ. Βρίσκεται σε φάση καθοδικής διάσπασης της σημαντικής στήριξης των 2,28 ευρώ που αν επιβεβαιωθεί  θα ωθήσει τη μετοχή χαμηλότερα με επόμενη στήριξη τα 2,06 ευρώ. Για την αποφυγή της «νότιας» κίνησης απαιτείται  η εκ νέου υπέρβαση των 2,36 ευρώ για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία εντός του καναλιού.

*Αποποίηση Ευθύνης: Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.